UPDATE – FOTO/VIDEO – EVENIMENT DE GALA! In aceasta seara, turneul „Best of Vienna” ajunge pentru prima oara la Buzau

BEST OF VIENNAIndragita orchestra Johann Strauss Ensemble ajunge anul acesta si in Buzau. Marti, 19 decembrie, de la ora 19, in Sala Sporturilor "Romeo Iamandi" din oras, vor rasuna cele mai frumoase ritmuri ale Craciunului autentic vienez. Concertul are loc la initiativa Primariei Municipiului Buzau. Sala Sporturilor va fi de nerecunoscut, pregatita de un eveniment remarcabil.

 

Spectatorii vor avea parte de o primire deosebita si de un spectacol de neuitat. Iubitorii de muzica clasica vor poposi timp de doua ore in atmosfera sclipitoare a balului vienez specific finalului de an, bucurandu-se de valsuri, marşuri şi polci, scrise de compozitorii dinastiei Strauss si contemporanii acesteia. Istoria orchestrei Johann Strauss Ensemble incepe in anul 1985, cand a fost fondata de catre membri ai Bruckner Orchester din Linz. Grupul lucreaza de atunci fara intrerupere la perfectionarea sunetului si stilului. Orchestra ii datoreaza o mare parte din evolutia profesionala violonistului si dirijorului Russell McGregor, care s-a alaturat ansamblului in anul 2004. McGregor s-a nascut in Oxford, dar a crescut in Melbourne, Australia, unde la varsta de 7 ani a inceput sa studieze vioara. Din 1992 Russell McGregor locuieste in Viena, iar aproape 20 de ani este concertmaestru si dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn. In acompaniamentul, sau sub bagheta lui Russel McGregor, au performat vedete ale muzicii de opera, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi. Vioara la care canta a fost fabricata in urma cu 320 de ani (in anul 1697) de catre Carlo Giuseppe Testore, aceasta fiind “sora mai mica” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Carismaticul McGregor este nerabdator sa se intalneasca cu publicul buzoian: ”In fiecare an descoperim noi locuri si oameni in turneul nostru din Romania si de fiecare data suntem impresionati de frumusetea acestei tari, precum si de caldura locuitorilor ei. Anul acesta ne vom afla pentru prima oara in Buzau si abia astept sa simt vibratia acestui oras!” Pe langa repertoriul complex, care include lucrari muzicale de Johann Strauss I si II, compozitii de Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik, dar si celebrele teme de Craciun ale lui Johann Sebastian Bach, concertul ”Best of Vienna” din Buzau va fi completat de momente artistice inaltatoare sustinute de soprana Ana Cebotari. De asemenea, momentele muzicale vor fi completate cu coregrafii executate de catre balerinii condusi de maestrul Iulian Radoi. Johann Strauss Ensemble incanta an de an mii de spectatori din Romania prin sunetul tipic austriac, virtuozitate, plus o picatura de umor, elemente care, de altfel, stau la baza succesului international al acestei orchestre de muzicieni de prim rang.

A.M

 

{vsig}VIENA{/vsig}

 

https://www.youtube.com/watch?v=iu_D-prDZnI&feature=youtu.be