FOTO DOCUMENTE – In 2002, CLM Buzau a incercat preluarea unei bucati din Padurea Crang pentru constructia unui….hipermarket! Vezi aici dovezile si cine a spus asta
Last Updated on 17/12/2017 by Iulian Gavriluta

furt padure Crang News BuzauMult disputatul subiect de trecere a Padurii Crang in administratia Primariei Buzau scoate la iveala vechi incercari de preluare a acestei paduri de catre afaceristi si politicieni locali. Daca aceasta preluare a primit un aviz negativ in Senat si se pare ca nu va avea sorti de izbanda nici in Camera Deputatilor, multa lume nu stie ca in 2002 – CLM Buzau prin Hotararea 176/26 din septembrie s-a aprobat un asa zis “schimb de terenuri” intre Padurea Crang (administrat de Romsilva) si Parcul Crang – administrat de Primaria Buzau (tipar identic planuit si infaptuit in Parcul Marghiloman de afaceristul Manescu – Constam SA!).

 

In fapt, consilierii locali de atunci, impreuna cu primarul Boscodeala au vrut ca 2,29 hectare sa fie date unor investitori pentru a ridica un hypermarket (potrivit unor surse, terenul este situat in apropierea Cartierului Micro 14, schimbul efectuandu-se cu o bucata de padure de langa centura orasului, la iesire spre Ploiesti). Smecheria era mult mai mare, daca este sa precizam ca asa zisa suprafata de schimb nu apartinea deloc Primariei, ci tot Romsilva. Cert este ca Proiectul de Hotarare 176/26 septembrie 2002 a fost aprobat fara o retinere sau sesizare din partea nimanui. Nu stim de ce nu s-a dus la bun sfarsit smecheria, dar surse din cadru USR Buzau cred ca pericolul nu a trecut – aceleasi forte si smecheri vor sa faca si acum aceeasi "miscare", prin proiectul de trecere a Padurii Crang in administratia Primariei Buzau.

VEZI PROIECTUL DE HOTARARE, PROCESUL VERBAL AL CLM din 2002….AICI!

I.G.

P.S. Materialele ne-au fost puse la dispozitie de Sebastian Silvestru – USR Buzau

{vsig}parcul-crang-2002{/vsig}