FOTO – VIDEO O lectie de istorie… in Cartea de Onoare a Regelui Mihai alaturi de deficienti de auz si comunicare din Buzau. Urmati-le exemplul!
Last Updated on 13/12/2017 by Iulian Gavriluta

Primaria BuzauIstoria scrisa sau nescrisa, spusa sau nespusa...Ne nastem si murim,mai devreme, mai tarziu...Cu totii stim asta si mai stim ca moartea aduce lacrimi, durere si suferinta pentru cei ramasi aici. Regele Mihai a trecut la viata vesnica si va ramane viu in memoria noastra, a tuturor.

 

O lumanare, un gand, o rugaciune si-au dorit sa „spuna”, sa scrie si sa depuna si o parte din deficientii de auz si comunicare din Buzau. Cu mainile tremurand de emotie, cu tricolorul Romaniei langa lumanari s-au rugat pentru sufletul ultimului suveran al Romaniei. „A fost un om bun, a condus in timpuri de razboi grele pentru Romania, nu a fost usor...”, ne-a comunicat in limbaj mimico-gestual Elisabeta N. „ Fiecare dintre noi stim istoria tarii in proportii diferite si cu intelesuri mai mult sau mai putin complexe. Deficientii de auz si comunicare, desi nu au corespondent pentru fiecare cuvant in LMG stiu istorie. Parintii si bunicii celor ce si-au dorit sa fie prezenti la Primaria Buzau au trait in acele timpuri, pe cand Regele Mihai era suveranul Romaniei. Cele mai bune lectii in viata se invata....din viata. Recunostinta si respect sunt cuvintele ce i-au calauzit sa vina aici si „Odihna vesnica in grija lui Dumnezeu. AMIN” au spus toti dorind ca ruga lor sa fie „auzita”....si va fi auzita. M-au impresionat, s-au oprit din cotidianul vietii lor, cu nevoi, cu lipsuri, s-au mobilizat si au venit sa aprinda lumina pentru un suflet....Cinste lor, mi-as dori ca buzoienii si nu numai sa le urmeze exemplul”, a precizat Alina CRETU – Presedinta Asociatiei Diferiti Dar Egali Buzau.

A.M.

{vsig}surzi-rege{/vsig}

 

https://www.youtube.com/watch?v=AJ0kUGMtTB0&feature=youtu.be