ATENTIE POLITIA! Peste 250 de amenzi, 5 DOSARE PENALE si 24 de permise retinute este ultima „recolta” a politistilor buzoieni

IPJ Buzau 3Politistii cu atributii pe linie rutiera din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau au intocmit cinci dosare penale, dupa ce au depistat in trafic conducatori auto aflati sub influenta alcolului sau care au condus autovehiculele fara a poseda permis de conducere. Cea mai mare concentratie alcoolica – 0.76 mg/l alcool pur in aerul expirat a fost inregistrata in cazul unui barbat in varsta de 43 de ani, din Amaru, depistat la volanul unui autoturism pe raza aceleeasi localitati.

 

Un alt dosar penal a fost intocmit in cazul unui barbat de 36 de ani, din Lopatari, depistat la volanul unui autoturism pe raza aceleeasi localitati, desi nu poseda permis de conducere. De asemenea, in urma testarii cu aparatul etilotest a reiesit ca acesta avea o concentratie de 0.76 mg/l alcool pur in aerul expirat. Politistii cu atributii pe linie rutiera au continuat activitatile de supraveghere si control al traficului rutier, fiind aplicate in total, 260 de sanctiuni contraventionale. Aparatele radar care au actionat pe principalele drumuri ce strabat judetul au inregistrat 112 autovehicule ce rulau cu viteze mai mari decat limitele maxime admise, pe sectoarele de drum tranzitate. Pentru depasirea limitelor de viteza cu peste 50 de km/h, politistii rutieri au retinut 17 permise de conducere si au fost aplicate amenzi cu valori cuprinse intre 1.305 si 2.900 de lei. Cea mai mare viteza – 181 km/h a fost inregistrata de aparatul radar in cazul unui barbat de 31 de ani, din Vrancea, depistat la volanul autoturismului pe DN 2 E85, in afara localitatii Racoviteni.  Alte 7 permise au fost retinute pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor aflati regulamentar in traversarea drumului public, pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului, pentru efectuarea unor depașiri neregulamentare, precum si pentru neprezentarea in termen de 24 de ore la Politie, de la implicarea intr-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale. Pe langa soferii indisciplinati, politistii rutieri au mai sanctionat 29 de pietoni care au ales sa traverseze neregulamentar, punandu-si astfel viata in pericol. Valoarea totala a sanctiunilor aplicate este de peste 108.000 de lei.

E.S.