IPJ Buzau – MAI inchide accesul pe drumurile care pot deveni impracticabile! EVITATI ACCIDENTELE si RESPECTATI RECOMANDARILE POLITISTILOR, PENTRU VREME REA
Last Updated on 11/12/2017 by Iulian Gavriluta

Drumuri impracticabilePolitia rutiera va bloca accesul pe arterele rutiere care risca sa devina impracticabile si va oferi soferilor rute alternative, informeaza MAI dupa ce sambata a avut loc, la sediul ministerului, o sedinta de analiza privind stadiul pregatirilor pentru iarna, in conditiile avertizarilor emise de Administratia Nationala de Meteorologie. Astfel, in aceasta perioada Ministerul Afacerilor Interne actioneaza zilnic cu 9.800 de politisti, dintre care 1.500 de la rutiera, 5.200 de pompieri, 7.000 de jandarmi, 3800 politisti de frontiera.

Tot in aceasta perioada, pentru urgentele medicale, pilotii Inspectoratului General de Aviatie sunt pregatiti sa intervina zilnic cu 8 elicoptere, in conditiile in care starea vremii o va permite. "Efectivele politiei rutiere vor acorda o atentie sporita drumurilor intens circulate, in special a celor care fac legatura intre diverse regiuni ale tarii si zonele montane. Misiunea lor este fluidizarea traficului dar atunci cand situatia o va impune, in colaborare cu administratorul drumului, politia rutiera va bloca accesul pe arterele rutiere care risca sa devina impracticabile si va oferi soferilor rute alternative", transmite sursa citata. De asemenea, in cadrul sedintei a fost facuta o evaluare asupra stocurilor de material antiderapant si a utilajelor de deszapezire existente la nivelul fiecarui judet.

RECOMANDARILE IPJ Buzau - Stimati conducatori auto, politistii va recomanda sa va planificati din timp calatoriile, sa va interesati de conditiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmeaza sa il parcurgeti si sa adaptati viteza de rulare la conditiile de drum si trafic.Chiar daca va aflati in localitati sau in afara lor, iar partea carosabila este umeda ori acoperita de polei, gheata, zapada sau mazga, trebuie sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere ca distanta de franare in astfel de conditii este mult mai mare. Evitati actionarea brusca a sistemului de franare si a mecanismului de directie, deoarece autovehiculul pe care il conduceti poate derapa. Folositi cu precadere frana de motor atunci cand rulati pe un carosabil alunecos. Nu efectuati depasiri riscante! Pentru a preintampina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Politia Romana recomanda de asemenea conducatorilor de autovehicule sa pastreze in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculul din fata, pentru a putea opri in conditii de siguranta! Folositi luminile de intalnire si pe timpul zilei, mai ales in conditii de vreme nefavorabila. Curatati in permanenta farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta si geamurile laterale ale autovehiculului, asigurati buna functionare a stergatoarelor de parbriz si folositi corespunzator instalatia de ventilatie - climatizare! Va reamintim ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.De asemenea, politistii rutieri atrag atentia asupra necesitatii respectarii indicatiilor agentilor de circulatie, in cazul interzicerii temporare a circulatiei pe unele sectoare de drum.

Drum bun!

E.S.