Buzoienii care sunt producatori de alimente traditionale ar putea primi spatii speciale pentru desfacerea marfurilor

magazineTraditionaleO initiativa buna - producatorii de alimente traditionale romanesti ar putea lua spatii in orase pentru amenajarea unor magazine, cu sprijinul autoritatilor locale si al Ministerului Agriculturii. Astfel, buzoienii care sunt producatori de aceste alimente traditionale isi pot deschide magazine cu ajutorul primariilor sau al Consiliului Judetean,

 

in masura posibilitatilor fiecarei localitati. Vestea a fost adusa de ministru de resort – Petre Daea, saptamana trecuta. El a vorbit despre dezvoltare a acestui sector, prin extinderea proiectului si la alte produse traditionale si nu numai la cele consacrate in acest moment. ”Incepem sa realizam infrastructura necesara, care inseamna: sa deschidem magazine care sa vanda aceste produse, in asa fel incat consumatorul sa le gaseasca. sa stimulam introducerea carnii de oaie in restaurante”. De asemenea, pentru stimularea consumului de carne de oaie in restaurante, o scoala de bucatari va realiza meniuri cu acest produs si isi va instrui elevii in acest sens – a mai spus Daea. „Ne va invita un procesator sa pregatesca o shaorma din carne de oaie, sa speram ca vom gasi si ingredintele necesare pentru a putea vedea ca acest produs se poate valorifica. S-a anuntat si o retea de restaurante unde vor sa prezinte cateva meniuri din carne de oaie” - a mai enumerat el doua actiuni in program, desi shaorma nu prea are legatura cu produsele traditionale romanesti.

E.S.