FOTO – Recunoaşteri în Teatrul de Operatiuni din Afganistan si suplimentare de forte pentru 2018
Last Updated on 10/12/2017 by Iulian Gavriluta

TO AfganistanAvând în vedere suplimentarea forţelor pentru TO Afganistan începând cu 2018, o echipă formată din reprezentanţi ai CFÎ, SMFT, SMFA şi MAI şi condusă de către locţiitorul comandantului la Comandamentul Forţelor Întrunite, general de flotilă aeriană Valerică Vrăjescu, a executat  în perioada  27.11-08.12.2017, activităţi specifice pentru recunoaşteri în TO Afgnistan.

Obiectiv principal l-a constituit identificarea cerinţelor operaţionale pentru iniţierea planificării şi sincronizării activităţilor de preluare a responsabilităţilor specifice misiunilor structurilor care vor suplimenta contribuţia naţională la misiunea NATO Resolute Support în anul 2018.

General de flotilă aeriană Valerică Vrajescu:

...activitatea de suplimentare a fost aprobata de CSAT în luna noiembrie şi vorbim aici de peste 50 de funcţii care vor completa efectivele deja existente în Afganistan.Intenţia NATO, dar şi a noastră este de diminuare a conflictelor şi negocierea pentru un Afganistan, mai sigur şi mai stabil...

Un punct aparte în cadrul vizitei, l-a constituit întâlnirea domnului general de flotilă aeriană cu militarii români aflaţi în Baza Militară KAF. Problemele dezbătute au vizat în special modul de planificare a misiunilor executate zilnic în aria de responsabilitate, nevoile de sprijin logistic dar şi modul de conlucrare cu celelalte structuri româneşti din bază.

E.T.

I.G.

 

{vsig}suplimentare_TO-Afganistan{/vsig}