Intra in vigoare NOUL MERS AL TRENURILOR! Vezi aici de cand
Last Updated on 09/12/2017 by Iulian Gavriluta

TrenuriCFR Calatori informeaza ca Noul Mers al Trenurilor 2017 – 2018 va intra in vigoare incepand cu 9/10 decembrie si va fi valabil pana la data de 8 decembrie 2018. Zilnic se vor afla in circulatie intre 1.200 si 1.300 de trenuri, in functie de perioada din an. Trenurile Zapezii circula din 11 decembrie catre destinatii montane: Valea Prahovei, Vatra Dornei, Piatra Neamt si Petrosani (statiunile Straja si Parang). In zilele de weekend, biletele pentru calatoriile de pe Valea Prahovei (pe rute intre Sinaia — Brasov si retur) pot fi achizitionate la preturi reduse intre 31% si 56%.

In perioada 1 ianuarie — 28 februarie 2018, de luni pana joi, biletele valabile la Trenurile Zapezii vor avea preturi reduse cu 25%, procent care se aplica la tariful de transport pentru adult si copil, tichetul de rezervare a locului platindu-se integral. „La trenurile IR 1633 si IR 1632 Bucuresti Nord — Brasov si retur, care vor circula permanent, timpii de mers sunt mai mici cu aproximativ 20 minute fata pe mersul de tren actual, durata de parcurs fiind de 2 ore si 25 de minute”, precizeaza compania nationala de transport feroviar de calatori. Trenurile Soarelui vor asigura, in perioada sezonului estival 2018, legaturi din toata tara catre statiunile de la Marea Neagra si Delta Dunarii. Trenurile de pe ruta Bucuresti Nord — Constanta isi vor mentine duratele reduse de parcurs, de aproximativ 2 ore. In sezonul estival 2018, va circula o noua pereche de trenuri pe ruta Bucuresti Nord — Constanta si retur pentru preluarea calatorilor din Capitala pentru litoral si retur. Legatura cu Delta Dunarii va fi asigurata de trenurile directe IR 1688 si IR 1689 Tulcea Oras — Bucuresti Nord si retur, care circula zilnic in sezonul estival si care vor circula si in perioada de extrasezon in zilele de vineri, sambata si duminica. De asemenea, vor fi introduse in circulatie trenurile IR 1784 si IR 1785 Bucuresti Nord—Pitesti si retur cu legatura in Curtea de Arges pentru fluidizarea traficului de calatori, cu respectarea mersului cadentat la interval de o ora pe aceasta ruta. Pentru persoanele care fac naveta pe Valea Prahovei si pe ruta Bucuresti Nord — Pitesti si retur mersul cadentat se mentine astfel incat sa poata fi preluat traficul existent. Pe de alta parte, zilnic, la cadenta de aproximativ 2 ore, va exista legatura feroviara Bucuresti — Aeroport si retur.„In cursul anului 2018 se desfasoara o serie de lucrari de reabilitare a mai multor tronsoane feroviare. Lucrarile se efectueaza pentru cresterea performantelor infrastructurii feroviare si a serviciilor oferite calatorilor. In functie de evolutia acestor lucrari, in circulatia trenurilor pot surveni unele intarzieri sau alte modificari punctuale”, precizeaza CFR Calatori.

In traficul  international, trenurile IR 72 si IR 73 vor circula spre/dinspre Budapesta din Timisoara Nord, iar legatura cu acestea dinspre/spre Bucuresti Nord va fi asigurata de trenurile IR 1797 si IR 1798 Bucuresti Nord — Timisoara Nord si retur. La trenurile IR 366 si IR 367 Brasov—  Cluj Napoca — Budapesta se va asigura legatura dinspre/spre Targu Mures cu trenuri Sageata Albastra IR 1749 si IR 1748  Targu Mures — Cluj Napoca si retur. Pentru tren IR 366 Brasov — Budapesta se asigura legatura in statia Siculeni de la tren R 5201 care circula pe ruta Marasesti — Miercurea Ciuc. Trenurile Ister IR 472 si IR 473 vor circula pe ruta Bucuresti Nord—BrasovSibiu—Budapesta si retur. Trenurile IR 1094 si IR 1095 Bucuresti Nord—Ruse si retur vor circula numai in extrasezon, iar in perioada sezon vor circula  trenurile IR 461 si IR 460  Bucuresti — Sofia si retur. Și in anul 2018, pasagerii vor putea calatori in afara tarii zilnic, cu trenuri directe din Bucuresti Nord catre Viena (de la 39 euro pe sens) si Budapesta (de la 29 euro pe sens), Chisinau (19 euro pe sens), iar in sezonul estival catre Sofia si Salonic.

De asemenea, oferta de transport international include trenuri zilnice directe catre Budapesta si din Timisoara (de la 15 euro pe sens), Cluj Napoca (de la 15 euro pe sens) si Brasov (de la 19 euro pe sens). Brosura „Mersul Trenurilor de Calatori 2017-2018” va putea fi achizitionata din principalele gari si agentii CFR din Bucuresti si din tara la pretul de 15 lei. Deoarece continutul poate fi actualizat, calatorii trebuie sa solicite informatii cu privire la mersul trenurilor de la statiile si agentiile CFR sau sa acceseze site-ul www.cfrcalatori.ro.

A.M.