5 proiecte din judetul Buzau participa in Campionatul de Bine 2017

Campionatul de bineCampionatul de Bine, organizat de singura proiplatforma online din Romania unde donatiile sunt necomisionate - Bursa Binelui, debuteaza anul acesta cu 140 de proiecte sociale inscrise de catre 101 de organizatii nonguvernamentale. Sferturile reprezinta prima etapa a competitiei ajunsa anul acesta la cea de-a V-a editie si se desfasoara in perioada 5-18 decembrie.


 

In cadrul acestei etape fiecare proiect trebuie sa atraga suma de 300 de lei de la 5 donatori distincti pentru a se califica in Semifinala Campionatului de Bine. In ordinea numarului de initiative inscrise avem categoriile de domenii: Social – 45 de proiecte, Educatie – 41 de proiecte, Sanatate – 36 de proiecte, Antreprenoriat Social – 8 proiecte, Cultura – 3 proiecte, Drepturile Omului – 3 proiecte, Mediu – 2 proiecte si Sport – 2 proiecte. La finalul Campionatului de Bine vor fi recompensate primele 3 proiecte in functie de numarul donatiilor atrase si al numarului de donatori distincti. Premiile constau in dublarea sumei stranse pe toata perioada Campionatului, in limita a 5.000 Euro pentru fiecare proiect castigator. In cadrul celor patru editii anterioare, donatiile au depasit suma de 275.000 de Euro, valoarea totala a premiilor acordate castigatorilor de catre Bursa Binelui si BCR fiind de inca 60.000 Euro.

Prin intermediul Campionatului de Bine, Bursa Binelui incurajeaza organizatiile neguvernamentale sa stabileasca o relatie constanta, pe termen lung, cu publicul larg, donatiile individuale reprezentand in acest moment instrumentul de fundraising social cu cel mai mare potential de crestere in Romania.

Proiectele participante pot fi vizualizate pe BursaBinelui.ro, in sectiunea dedicata Campionatului de Bine.

Campionatul de Bine este o competitie pentru strangerea de donatii adresata ONG-urilor din Romania, urmarind sa transforme organizatiile in fundraiseri, in vederea atragerii de donatii. Campionatul este gazduit, organizat si implementat de Bursa Binelui, unica platforma online de donatii necomisionate, dezvoltata de catre Banca Comerciala Romana, in parteneriat cu EuPlatesc.ro. Bursa Binelui este singura platforma online care permite donatiile fara comisioane, incurajand astfel donatorii care vor sa participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru sustinerea financiara a unei cauze. Suma minima care poate fi donata este de 5 lei. Toata tranzactia este 100% securizata si nu se percepe niciun fel de comision.

E.S.