VIDEO – Povestiri despre daruri altfel – “Inventie” cu ultrasunete pentru nevazatori. Cosmin Vatra – fizician si Stefan Moisei – programator, vorbesc despre proiectul lor la INTERVIURI ALTFEL de la TV NEWS BUZAU
Last Updated on 07/12/2017 by Iulian Gavriluta

TV News Buzau Interviuri altfel Inventii orbi 07.12.2017Decat sa dam dulciuri de Sarbatori, ne-am gandit sa ducem la nevazatori daruri altfel – Proiectul nostru: "Aparat de orientare in spatiu, cu ultrasunete”, sau sa le reparam masinile Braille si sa le instalam un Sistem de Operare specific utilizarii persoanelor nevazatoare, pe putinele calculatoare de la scoala speciala” – a povestit la TV News Buzau – Cosmin Vatra, fizician.

 

Initiatorul acestor “daruri altfel” a fost prezent in studioul TV News Buzau alaturi de o persoana speciala – Stefan Moisei, persoana nevazatoare, specializata in computere (programator). Cei doi, alaturi de oameni inimosi din tara si strainatate au dezvoltat un aparat care sa-i ajute pe nevazatori sa se orienteze mai usor in spatiu – un aparat bazat pe ultrasunete. Nu este singurul proiect la care se lucreaza. Daca veti urmari materialul VIDEO atasat mai jos o sa descoperiti niste oameni minunati si proiectele lor speciale.

MULTUMIM Cosmin, sa ne traiesti Stefan. SUCCES!

REDACTIA

 

https://www.youtube.com/watch?v=FoDEJMZK1bs&feature=youtu.be