VIDEO – Politistii locali cu ochii pe comerciantii care vand produse expirate. Vezi aici cate societati au verificat si ce au gasit
Last Updated on 06/12/2017 by Iulian Gavriluta

Controale politisti localiIn scopul asigurarii climatului de siguranta civica si implementarii conceptului „Politia Locala in slujba cetateanului”, politistii locali din cadrul Directiei de Politie Locala Buzau, prin Serviciul Ordine si Liniste Publica si Compartimentul Control Comercial, au actionat in data de 05.12.2017, pe raza municipiului Buzau, in vederea prevenirii incalcarii Legii 12/1990 R, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite.

 

Cu aceasta ocazie au fost verificate 5 societati comerciale, iar doua dintre acestea au fost sanctionate contraventional, in conformitate cu prevederile Legii 12/1990 R, art. 1, lit. d - pentru expunerea spre vanzare a marfurilor fara specificarea termenului de valabilitate ori cu termenul de valabilitate expirat si lit. g - pentru omisiunea intocmirii si afisarii de catre operatorii economici a preturilor.

 In urma verificarilor efectuate de politistii locali s-au constatat ca unele produse erau expirate din  anul 2010.

Exemplu:

-          produse alimentare;

-          produse cosmetice;

-          produse de uz casnic si igiena personala;

-          dulciuri;

-          sucuri.

Amenda pentru incalcarea unor astfel de fapte este cuprinsa intre 2 000 – 20 000 lei.

Valoarea sanctiunilor aplicate, au fost in valoare de 6 000 lei, iar bunurile care au condus la savarsirea contraventiilor, au fost ridicate in vederea confiscarii. De asemenea, valoarea bunurilor confiscate a fost  de 3 349 lei.

Recomandam cetatenilor sa-si aleaga cu atentie locurile din care isi pot procura produsele alimentare pentru a nu fi predispusi imbolnavirii.

I.G.

https://www.youtube.com/watch?v=AC8alBYpbao&feature=youtu.be

 

https://www.youtube.com/watch?v=PaCcpNFAhuc&feature=youtu.be