Vicepremierul Ciolacu: “Buzoienii nu vor avea nicio problemă în această iarnă cu apa caldă și căldura, sunt alocate fonduri guvernamentale pentru asigurarea agentului termic”
Last Updated on 06/12/2017 by Iulian Gavriluta

Marcel CiolacuMunicipiul Buzău va primi 15 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru asigurarea alimentării populației cu energie termică în perioada 2017-2018, în urma unei hotărâri adoptate miercuri în ședința de guvern.

În total au fost alocate peste 115 milioane de lei pentru 13 localități din 12 județe.

„Mă bucur că au fost distribuite aceste fonduri pentru acoperirea cheltuielilor legate de asigurarea agentului termic populației în perioada sezonului rece, astfel încât cetățenii să beneficieze de servicii de cea mai bună calitate. Buzoienii nu vor avea nicio problemă în această iarnă cu apa caldă  sau cu căldura”, a declarat vicepremierul Marcel Ciolacu.

De asemenea, în urma unei Ordonanțe de urgență adoptate în ședința de guvern, elevii Liceului cu Program Sportiv ”Iolanda Balaș Sotter” din Buzău vor primi o masă caldă sau un pachet alimentar zilnic, pe parcursul anului școlar 2017-2018.

Astfel, unitatea de învățământ buzoiană a fost inclusă într-un Program-pilot, prin care elevii din 50 de școli de la nivelul întregii țări vor beneficia de acest suport alimentar. Fondurile necesare susținerii proiectului se ridică la peste 30 de milioane de lei, din care 929 mii lei vor fi repartizate Liceului cu Program Sportiv din Buzău.

”Această inițiativă este foarte importantă, cel puțin sub două aspecte: prevenirea și combaterea abandonului școlar și asigurarea unei alimentații sănătoase pentru copii. Am acordat fonduri importante și vom sprijini acest proiect, dar fac un apel și către autoritățile locale pentru a se implica în asigurarea tuturor aspectelor logistice necesare pentru ca elevii să servească masa la școală”, a spus Marcel Ciolacu.

Masa caldă sau pachetul alimentar va fi asigurat elevilor și preșcolarilor care participă la activitățile didactice, în limita a 7 lei pe zi pentru fiecare beneficiar.

Biroul de presă PSD Buzău