Rasturnare de situatie! Cum poti cumula pensia si alte venituri? Citeste aici ce spune Casa Judeteana de Pensii Buzau
Last Updated on 05/12/2017 by Iulian Gavriluta

CJP BuzauIn urma aparitiei in Monitorul Oficial al Romaniei nr.908 din 20 noiembrie 2017, a Legii nr.217/2017 privind modificarea si completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, Casa Judeteana de Pensii Buzau, aduce la cunostinta persoanelor interesate, urmatoarele modificari referitoare la legislatia pe care o aplica in domeniul pensiilor:

 

1. Incepand cu data intrarii in vigoare a acestui act normativ, si anume de la data de 23 noiembrie 2017, exista posibilitatea cumularii veniturilor aferente pensiei anticipate, anticipate partiale si invaliditate de gradul I si II, cu veniturile realizate din activitati independente, precum si din calitatea de:

administrator sau manageri care au incheiat contract de administrare sau management;

membrii ai intreprinderii individuale si intreprinderii familial;

persoane fizice autorizate sa desfasoare activitati economice;

persoane fizice angajate in institutii international, daca nu sunt asiguratii acestora;

alte persoane care realizeaza venituri din activitati profesionale, de catre persoanele ale caror venituri brute, realizate pe an calendaristic, depasesc de 4 ori castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale.

2. De asemenea, pot cumula pensia cu venituri din activitati dependente, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, cu exceptia celor prevazute la art.6 alin. (1), pct.l., lit.a) (contract de munca), lit. b) (calitatea de functionar public) si pct.ll (persoanele ce ocupa functii elective) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, persoanele care realizeaza venituri din:

pensie de invaliditate de gradul I, II si III, precum si din pensie de urmas incadrat in gradul de invaliditate I, II si III;

pensie anticipata si anticipata partial;

pensie de urmas.

A.M.