Sarbarii au umplut tarabele pietelor din Buzau cu salata, ridichi si ceapa verde. Cat te costa o portie plina de vitamine
Last Updated on 04/12/2017 by Iulian Gavriluta

Verdeturi iarnaProducatorii buzoieni au invatat sa exploateze la maximum solariile. Acum ies la piata cu verdeturi. O bucurie în special pentru credinciosii care respecta postul Craciunului si nu mananca de dulce. O salata plina de vitamine nu-i costa cu mult peste 5 lei, o salata verde nu este mai mult de 2,5 lei, ceapa verde 1,5 lei legatura iar ridichile 1,5-2 lei legatura. Ceapa verde, salata si ridichile de luna au umplut solariile agricultorilor.

 

Dupa ce au terminat recoltele de ardei si rosii, producatorii buzoieni s-au reorientat catre verdeturi. Cei mai multi producatori sunt sarbarii cunoscuti din Buzau si producatorii din bazinele legumicole din localitati ca Glodeanu Sarat sau Maracineni si, ca sa vanda marfa mai bine, se duc la piata din municipiu “Av. Stan Sararu”. Desi e postul Craciunului si ar trebui sa se vanda mai bine verdeturile, producatorii sunt nemultumiti. Cu castig mic sau mare, agricultorii nu au decat sa astepte si perioade mai bune, cand pe mesele festive de la sfarsit de an vor face si profit.

A.M.