FOTO – Militarii buzoieni din Afganistan au avut o intalnire informala in Baza Militara Kandahar
Last Updated on 04/12/2017 by Iulian Gavriluta

NATO Afganistan 2017 0008La inceputul saptamanii, militarii romani din Baza Aeriana Kandahar s-au intalnit cu subofiterul de comanda al Centrului de Operatii Aliat din cadrul Cartierului General al NATO pentru Europa, 

In cadrul intalnirii informale s-a discutat despre rolul si misunile executate de catre militarii romani in aria de responsabilitate, despre modul de acomodare la noile provocari identificate si despre abordarea noilor target-uri de misiune. Un punct aparte al intalnirii l-a constituit si abordarea programului de pregatire a misiunii chiar din tara si a insistat pe parcurgerea in totalitate a cursurilor de pregatire specifice teatrului de operatii Afganistan. A fost interesat de conditiile de trai din baza, dar si de modul de recuperare dupa executarea misiunilor.

Totodata, subofiterului de comanda i-a fost prezentat armamentul aflat in dotarea militarilor romani, armament in totalitate de productie romaneasca si care poate face fata cu succes misiunilor ordonate. Pe durata intalnirii acesta a fost insotit de catre subofiterul de comanda al Batalionului de Infanterie Protectia Fortei ,,Brave Hearts”,plutonier adjutant principal Cristinel Sava si subofiterul de comanda al TASK FORCE „DEVIL STRIKE BRAVE HEARTS”, SGM Travis Crow.

Subofiter de comanda, SGM Davor PETEK

….am venit la fata locului (nr.Afganistan), pentru a vedea la lucru trupele coalitiei…

Militarii romani au o contributie esentiala in cadrul misiunii NATO RESOLUTE SUPPORT, anganjamentele Romaniei fiind pe termen lung in aceasta misiune si in mod deosebit in aceasta regiune …de fiecare data cand vin aici sistau de vorba cu militarii americani si bulgari, aud doar lucruri bune despre militarii romani, iar pregatirea si determinarea trupelor romanesti este remarcabila.

Subofiter de comanda, plutonier adjutant principal Cristinel SAVA

…..intalnirea s-a constituit intr-un dialog deschis asupra  misiunilor si provocarilor teatrului de operatii Afganistan, dar si asupra  rolului subofiterului si militarului profesionist ca factori principali ai fortelor coalitiei.

I.G.

E.T.

{vsig}NATO-militari-vizita{/vsig}