ULTIMA ORA – Nordul judetului Buzau sub COD GALBEN de inundatii. Se asteapta viituri si alte fenomene asociate. Vezi aici cad dureaza

InundatiiAvand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 48 de ore, ca urmare a precipitatiilor prognozate, cedarii apei din stratul de zapada si propagarii se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale, cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE, dupa cum urmeaza:

COD GALBEN - In intervalul 01.12.2017 ora 22:00 – 03.12.2017 ora 10:00 pe raurile din bazinele hidrografice: afluentii de stanga ai Oltului aferenti sectorului aval s.h. Sfantu Gheorghe – amonte s.h. Sebes Olt (judetele: Harghita, Covasna, Brasov si Sibiu), raurile mici din bazinele superioare ale Argesului si Dambovitei (judetele: Arges si Dambovita), Ialomita – bazin superior si afluenti bazin mijlociu, Prahova – bazin superior si afluenti (judetele: Dambovita si Prahova), Buzau – bazin superior (judetele: Brasov, Covasna si Buzau), Putna – bazin superior si afluenti (judetul Vrancea). Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai raurilor marcate pe harta.In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa și poluari marine in zona costiera".

Sursa: inhga.ro

A.M.