FOTO – PREMIERA LA BUZAU! Slujba de multumire TEDEUM in limbaj mimico-gestual la Catedrala Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei

Arhiep 3La multi ani, romani! La multi ani, Romania! Frumoasele urari pe care ni le spunem la ceas aniversar unii altora dar cu atat mai frumos a fost astazi pentru deficientii de auz si comunicare din Buzau care au fost prezenti la Slujba de multumire TEDEUM organizata de Ziua Nationala a Romaniei in Catedrala Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei.

 

Bucurie, emotie, speranta,iubire si credinta sunt doar o parte din sentimentele pe care deficientii de auz si comunicare le-au trait astazi „auzind” cuvintele din Sfintele Carti. O initiativa mai mult decat laudabila. Surprizele pentru comunitatea deficintilor de auz si comunicare din Buzau nu se opresc aici. La inceputul anului 2018 va fi sfintita capela dedicata exclusiv slujbelor in limbaj mimico-gestual. Va fi locul unde in zilele de sarbatoare si Sfanta Duminica isi dau intalnire cei care „aud” cu inima si sufletul. Le va fi alaturi cel care a fost randuit de catre IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, sa se ocupe de aceste suflete calde, Preotul Ionut MIHALASCU, cel care i-a surprins astazi pe cei prezenti prin cunostintele acumulate la cursurile de limbaj mimico-gestual. Le-a fost alaturi si le-a facilitat comunicarea Alina Cretu – Presedinta Asociatiei „Diferiti Dar Egali” din Buzau, cea care de peste 20 de ani lucreaza cu deficientii de auz si comunicare intr-o institutie de invatamant cu specific din Buzau. „ Este mai mult decat minunat ceea ce astazi s-a infaptuit cu sprijinul Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei. Dumnezeu a coborat in mijlocul acestor oameni minunati care aveau nevoie de mult timp de o astfel de realizare. Sunt prietenii asociatiei noastre, sunt oamenii langa care ne facem munca, oamenii de la care permanent invatam. Le-am simtit lacrimile de bucurie din suflete, le-am simtit imbratisarile calde dar mai ales le-am simtit multumirea. Acum „aud” ceea ce preotii transmit prin slujbele lor... Nu as putea decat sa multumesc pentru tot ceea ce s-a realizat si pentru caldura cu care aceste suflete minunate au fost astazi primite in mijlocul bisericii....Toti deficientii de auz din Buzau sunt asteptati cu drag la biserica, aici vor gasi intotdeauna un sfat si o vorba buna, liniste sufleteasca, respect si caldura”, a declarat pentru NEWS Buzau Alina Cretu.

A.D.

Arhiepiscopie 1

 

Arhiep 2