Peste 500 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne din institutiile buzoiene sunt la datorie de Ziua Nationala a Romaniei

Politia la datorieAproape 24.000 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne vor actiona, zilnic, in perioada 30 noiembrie – 2 decembrie a.c. pentru ca toti romanii sa se bucure de zilele libere ocazionate de sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei. Pe 1 decembrie a.c., in intreaga tara, se vor organiza peste 270 de ceremonii militare, precum si spectacole cultural-artistice, la care se preconizeaza participarea a aproximativ  250.000 persoane.

Pentru prevenirea faptelor antisociale, dar si pentru devierea si fluenta circulatiei pe principalele artere vor actiona, in medie zilnic, la nivel national, aproape 9.000 de politisti cu peste 3.400 de autospeciale. Pe cele mai importante drumuri care converg catre statiunile montane sau alte zone, vor fi amplasate 335 radare pentru prevenirea conducerii autovehiculelor peste limita de viteza admisa. De asemenea, peste 4.400 de jandarmi vor asigura masurile de ordine publica la manifestarile ocazionate de sarbatorirea  Zilei de 1 Decembrie, precum si in alte zone cu aglomerari mari de persoane. Totodata, peste 300 de jandarmi montani vor fi la datorie pentru a veni in sprijinul turistilor care ar putea fi surprinsi in situatii de risc. Zilnic, interventiile in situatii de urgenta vor fi asigurate de peste 5.000 de pompieri, cu 2.900 de autospeciale. De asemenea pentru situatiile medicale de urgenta sunt disponibile peste 300 de autospeciale SMURD. Pilotii Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne sunt pregatiti sa desfasoare, in cooperare cu S.M.U.R.D., misiuni medicale de urgenta si sa acorde sprijin aerian structurilor operative. Pentru aceste misiuni sunt disponibile  8 elicoptere SMURD. Aproximativ 4.100 de politisti de frontiera vor veghea zilnic la frontiera de stat a Romaniei, iar in functie de situatiile inregistrate efectivele pot fi suplimentate. Totodata, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, peste 300 de angajati ai Ministerului Afacerilor de Interne, inclusiv studenti ai Academiei de Politie ”Alexandru Ioan Cuza” si ai Școlii de Agenti de Politie ”Vasile Lascar” Campina vor participa, cu 60 de mijloace tehnice, la parada militara organizata in municipiul Bucuresti.

 

Tuturor va dorim o minivacanta linistita!