AJUTA-L PE DENIS! Evenimentul caritabil “VIS DE CRACIUN” desfasurat la Buzau este dedicat implinirii unor dorinte mici ale unui copil cu suflet mare. Citeste povestea lui Denis din localitatea Vadu-Pasii
Last Updated on 30/11/2017 by Iulian Gavriluta

Vis de CraciunAsociatia Crucea Portocalie organizeaza si in acest an evenimentul caritabil Vis de Craciun. La cea de a IV a editie, evenimentul Vis de Craciun aduce in atentia buzoienilor povestea elevului Denis Ionut Daniel din Vadu Pasii. Cuvintele de apreciere la adresa lui Denis au venit atat din partea doamnei director al Școlii Gimnaziale Vadu Pasii cat si a multor cadre didactice.

 

Doamna director Viorica Rotarescu spune ca Denis are mereu o atitudine pozitiva fata de scoala si familie, interactioneaza si colaboreaza foarte bine cu colegii si profesorii, are aptitudini cognitiv-intelectuale, este echilibrat si integru, chiar daca posibilitatile materiale sunt modeste. La doar treisprezece ani Denis ascunde in trupul de copil mintea unui om matur. Cu multa seriozitate dar si cu usoara timiditate izvorata din bunul simt al celui care intelege foarte bine masura lucrurilor, ne-a marturisit ca doreste sa devina avocat. Denis spera ca va reusi sa faca dreptate oamenilor. Doreste sa traiasca intr-o lume demna, dreapta pe care, el insusi, sa o poata construi. Știe ca posibilitatile materiale ale familiei nu ii permit o pregatire scolara pe o perioada indelungata de timp. Singur face mari eforturi pentru a putea depasi neajunsurile familiei. Conditiile de studiu sunt precare; daca toti colegii isi fac temele la un birou sau la masa de lucru, el este nevoit sa isi faca temele pe pat, din lipsa unei mese, cat despre birou nici nu poate fi vorba. Nu isi doreste telefon de ultima generatie si nici haine de firma, isi doreste un birou pe care sa il imparta cu fratele mai mic. Pasionat de IT si limba engleza, dar si pentru ca multe teme scolare impun folosirea calculatorului, isi doreste un PC si o imprimanta. De multe ori pentru a putea studia merge la biblioteca din Comuna si prin bunavointa celor de aici poate folosi un calculator si chiar imprimanta. Ii place fotbalul pe care il practica in echipa scolii. Ii place sa mearga cu bicicleta dar visul de a avea o bicicleta i se pare nerealizabil.

Evenimentul Vis de Craciun din acest an este destinat strangerii de fonduri pentru implinirea viselor lui Denis. Le multumim pentru serioasa implicare in proiectul nostru Primariei Vadu Pasii, Școlii Gimnaziale Vadu Pasii si nu in ultimul rand doamnei Alina Burlacu presedinta OFL Vadu Pasii. Cu aceasta ocazie invitam buzoienii, care doresc sa sprijine financiar dezvoltarea intelectuala a elevului Denis Ionut Gheorghe, la evenimentul Vis de Craciun, editia a IV a, care va avea loc in data 08 decembrie 2017, incepand cu ora 16,30 la Centrul de Cultura Alexandru Marghiloman din Str. Plantelor, nr 8 B, Buzau. Evenimentul se adreseaza celor care doresc sa daruiasca si sa se bucure de un spectacol realizat de elevii buzoieni. Va veti delecta cu muzica de calitate, dans, colinde si multe alte surprize.

Va asteptam cu drag!

A.M.