UPDATE – DECLARATII DE PRESA – VIDEO – Vezi ce a spus vicepremierul Marcel Ciolacu la semnarea contractului BRUA – transport gaze naturale intre Bulgaria – Romania-Ungaria si Austria
Last Updated on 28/11/2017 by Iulian Gavriluta

BRUA CIOLACUVicepremeirul Marcel Ciolacu a tinut un discurs la Guvern cu prilejul semnarii contractului de transport a gazelor natural in cadrul acordului BRUA (transport gaze naturale intre Bulgaria – Romania-Ungaria si Austria – 478 de km, cu o valoare totalade 480 milioane euro, dintre care 180 de milioane nerambursabili) – vezi VIDEO.

 

Compania nationala de transport al gazelor Transgaz a semnat marti, in cadrul unei ceremonii la Palatul Victoria, contractele de executie a conductei BRUA, faza 1, de 479 km, de la Podisor pana la Recas. Lucrarile au fost impartite in trei loturi, astfel fiind semnate trei contracte. Pentru doua loturi, licitatia a fost castigata de doua consortii conduse de Habau PPS Pipeline Systems, companie austriaca prezenta si in Romania, cu sediul la Ploiesti, iar pentru un lot de un consortiu condus de INSPET SA, cu sediul tot la Ploiesti. Intr-una din asocierile conduse de Habau PPS Pipeline este asociat si INSPET. Valoarea contractelor, conform anuntului de participare de pe SEAP, este de 1,28 miliarde lei, fara TVA. 

I.G.

https://www.youtube.com/watch?v=WpLWIp29VR4&list=TLGGSLmsayRqaIQyODExMjAxNw

 

https://www.youtube.com/watch?v=9Jo0nHn8f0A&feature=push-u&attr_tag=kidP8cH0g-kMCOyV-6