O noua captura de lemne facuta de politistii buzoieni. Ce sanctiuni au primit doi barbati din localitatile Scurtesti si Lopatari dupa ce au fost prinsi transportand ilegal material lemnos
Last Updated on 28/11/2017 by Iulian Gavriluta

Material lemnos confiscatPolitistii din cadrul Sectiei de politie rurala Berca, in timp ce se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu, in sistem integrat, au depistat pe raza localitatii Berca un barbat in varsta de 37 de ani, din Scurtesti, la volanul unei autoutilitare cu care transporta peste 2 mc de material lemnos, specia fag. In urma verificarilor a reiesit ca acesta transporta 1,2 metri cubi de material lemnos, suplimentar peste cantitatea inscrisa in documentele de provenienta.

Cel in cauza a fost sanctionat contraventional conform Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat si predat reprezentantilor silvici. Si politistii din cadrul Sectiei de politie rurala Beceni, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, au depistat pe raza localitatii Lopatari un barbat de 41 de ani, la volanul unei autoutilitare cu care transporta 8 metri cubi de material lemnos, fara sa detina documente de provenienta. De asemenea, in urma verificarilor efectuate de politisti a reiesit ca vehiculul nu era asigurat pentru raspundere civila auto, iar termenul de valabilite al inspectiei tehnice periodice era expirat din anul 2015. Barbatul a fost sanctionat contraventional conform Legii nr. 171/2010 si O.U.G. 195/2002 - Codul Rutier, totodata fiind luate si masuri complementare de confiscare a materialului lemnos si de retinere a certificatului de inmatriculare si al placutelor cu numarul de inmatriculare.

E.S.