Consiliul Judetean mai face un pas spre normalitate – amenajeaza cantare speciale pentru transportatori pe drumurile judetene (Proiect propus de vicepresedintele Adi Petre)
Last Updated on 28/11/2017 by Iulian Gavriluta

Adrian Petre CJ BuzauUn proiect de Hotarare trecut aproape neobservat de cei mai multi dintre cei prezenti la sedinta ordinara a CJ de luni 27 noiembrie 2017, a fost si acela al amenajarii de cantare speciale pentru transportatori pe drumurile judetene – pentru protectia soselelor ce sunt tranzitate de acestia. Proiectul a fost propus de vicepreedintele CJ Buzau Adi Petre.

Iata cum suna el: “Aprobarea Regulamentului privind circulatia pe drumurile publice judetene a vehiculelor rutiere cu greutati si/sau dimensiuni de gabarit care depasesc limitele maxime prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si exercitarea controlului, constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor de catre imputernicitii Consiliului Judetean Buzau”.  Adi Petre, vicepresedinte CJ Buzau, insarcinat cu probele transportatorilor: “Imi doresc prin acest regulament protejarea drumurilor județene de transportatorii de mărfuri agabaritice in special cei de lemne care au început sa circule cu mărfuri peste capacitatea normala pe drumurile județene ocolind drumurile naționale unde de obicei sunt controlați de ISCTR. Avem in vedere achiziționarea a doua cântare digitale și amenajarea a 8 platforme in comunele Sageata , Sapoca , V- Voda , Gura Teghii, Odăile , Merei , Chiojdu , Buda. Taxele le vom aproba in ședința din luna Decembrie.”

I.G.