Cand se aprind luminile de sarbatori si cand il intalnesc copiii pe Mos Craciun? Afla aici programul complet al evenimentelor oferite buzoienilor de Consiliul Judetean Buzau
Last Updated on 28/11/2017 by Iulian Gavriluta

Mos Craciun BuzauCa in fiecare an, Consiliul Judetean Buzau organizeaza manifestari prin care celebreaza Ziua Nationala a Romaniei. Astfel, pe 1 decembrie, buzoienii se vor putea bucura de o masa traditionala (3000 de portii) si de un spectacol sustinut de UDDI si artistii Centrului Judetean de Cultura si Arta Buzau. Acest eveniment va avea loc in Parcul Crang, incepand cu ora 11.30.

Tot cu ocazia sarbatoririi Zilei Nationale a Romaniei, Consiliul Judetean Buzau ofera buzoienilor un spectacol sustinut de Grupul Voua–”Si rasul ne uneste!”, ce va avea loc la Sala Mare a Consiliului Judetean Buzau, pe 1 decembrie, ora 16.00. Intrarea este gratuita! De asemenea, pe 1 decembrie, buzoienii pot vizita gratuit toate expozitiile Muzeului Judetean Buzau. Primii 500 care vor raspunde la intrebarile ”De ce iubesti Romania?” si ”Ce i-ar trebui Romaniei sa o iubesti mai mult?” vor primi mici cadouri simbolice din partea Muzeului Judetean Buzau.

Cladirea Consiliului Judetean, precum şi cea a Muzeului Judetean vor beneficia si anul acesta de un iluminat festiv special. Consiliul Judetean Buzau a pregatit pentru buzoieni un spectacol de lumini. Pe langa tunelul de lumini montat pe aleea ce duce catre Muzeul Judetean, in fata sediului Consiliului Judetean Buzau, toti buzoienii, dar mai ales copiii care vor participa la activitatile ce se vor desfasura la Sala Mare a Consiliului Judetean Buzau in luna decembrie, vor putea admira un nou tunel de lumini.

Luminile de Craciun vor fi aprinse in data de 5 decembrie, la ora 17.00, incepand cu tunelul din zona Muzeului Judetean Buzau.

De asemenea, pe 5 decembrie se vor aprinde si luminile de Craciun in Statiunea Sarata-Monteoru, unde copiii din comuna Merei vor primi cadouri, vor sustine un concert de colinde, in jurul bradului amplasat in Parcul Monteoru (ce va fi inaugurat cu aceasta ocazie) si vor putea urmari un foc de artificii.

Pe data de 6 decembrie copiii vor primi cadouri, la Sala Mare a Consiliului Judetean, unde sunt invitati sa urmareasca spectacolul ”Povesti din atelierul lui Mos Craciun“, prezentat in doua serii, incepand cu ora 10.30 si 12.30.

In perioada 8-10 decembrie, copiii pot viziona Proiectiile de filme pregatite de Teatrul George Ciprian, difuzate in trei serii, incepand cu orele 10.00, 12.00 si 14.00.

Anul acesta, cei mai talentati actori buzoieni revin acasa si ne vor aduce zambetul pe buze cu spectacolul ”Comedii cu Gorobete”.  Este o bucurie atat pentru noi sa-i admiram pe scena, dar si pentru ei sa joace acasa de sarbatori. Spectacolul va avea loc in data de 17 decembrie, ora 17.00. la Teatrul George Ciprian Buzau.

In perioada 19-21 decembrie, copiii sunt invitati sa ia ”Micul dejun cu Mos Craciun”, intre orele 09.00-11.00, la Muzeul Judetean Buzau, unde vor putea sta de vorba si se pot fotografia cu Mosul (fotografii la minut). De asemenea, toti copiii vor primi bilete gratuite de la Mos Craciun pentru a face un tur al expozitiilor gazduite de Muzeul Judetean Buzau.

In perioada 19-22 decembrie, in curtea Muzeului Judetean va fi organizat Targul cu Produse Traditionale de Craciun. Vor fi prezenti peste 10 producatori (produse traditionale de Craciun, dulciuri, dulceturi, vin fiert, degustari de produse specifice Craciunului).

„ MOȘ CRACIUN VINE LA MUZEUL JUDEȚEAN!”

Muzeul Judetean ramane un punct de atractie pentru buzoieni. Pe 22 decembrie toti copiii sunt invitati sa participe la intalnirea cu Mos Craciun, cand ne vom bucura de un concert sustinut de UDDI si un grup de elevi si profesori ai Liceului de Arte ”Margareta  Sterian” Buzau – Andrada si Trio Ars Nova, care vor sustine un concert de colinde.

Fata de anul trecut, Consiliul Judetean Buzau va organiza mai multe actiuni si pentru locuitorii din Judetul Buzau. Mos Craciun va ajunge cu daruri si la copiii din zonele: Ramnicu-Sarat (18 decembrie, ora 17.00 si 21 decembrie), Pogoanele (14 decembrie, ora 16.00) si Nehoiu (15 decembrie, ora 16.00), iar elevii Liceului de Arte ”Margareta Sterian” vor sustine cate un concert de colinde in aceste localitati.

Mos Craciun nu ii va uita nici pe copiii din centrele Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, persoanele varstnice din Caminele de batrani (Smeeni, Pogoanele si Vintila Voda), dar nici pe copiii din Spitalul Judetean Buzau.

”Invit buzoienii sa fie prezenti la toate activitatile organizate cu ocazia sarbatorilor de iarna şi vreau sa transmit copiilor ca pe data de 22 Decembrie, Mos Craciun ii aşteapta tot la Muzeul Judetean! Toti copiii vor primi cadouri si vor avea parte de multe surprize, iar la final se vor bucura de un superb foc de artificii. Toate actiunile desfasurate in luna decembrie sunt menite sa aduca bucurie atat copiilor, parintilor si bunicilor, dar si sa incurajeze micii producatori buzoieni, mesterii populari, artistii buzoieni si persoanele cu dizabilitati, a caror munca este o adevarata arta.”, a declarat Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu.     

E.S.