VIDEO – Politistii locali au acordat amenzi celor care nu respecta regulile de convietuire sociala, scandalagiilor, soferilor indisciplinati si celor ce arunca resturi si gunoaie in locuri nepermise
Last Updated on 27/11/2017 by Iulian Gavriluta

rufe tiganiPolitistii locali au desfăsurat pe raza municipiului Buzau, în perioada 20-26.11.2017, o serie de actiuni, în vederea asigurării unui climat de ordine si liniste publică, respectarea curăteniei pe domeniul public, precum si depistarea conducătorilor de autovehicule care nu manifestă o bună conduită în trafic.

 

         În urma activitătilor desfasurate au fost constatate si aplicate 345 sanctiuni contraventionale, valoarea totală a acestora fiind de 70 961lei.

Faptele contraventionale depistate de politistii locali au constat în tulburarea ordinii si linistii publice, abandonul deseurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, fumatul în spatiile publice interzise prin lege, comertul stradal neautorizat,  in cart. Dorobanti I si II, Brosteni, Micro 5, Micro 3, Micro 14, Posta si Mihai Viteazul, cart. Simileasca.

 Avand in vedere HCL 326/2017,  privind masurile edilitar gospodaresti, administrarea fondului locativ public si privat si alte masuri pentru asigurarea ordinii si curateniei in municipiul Buzau, politistii locali, au actionat pentru prevenirea incalcarii faptelor, avertizand un nr. de 224 de persoane fizice si juridice. De asemenea, pe str. Independentei (zona Zahana), au fost depistate doua persoane in timp ce transportau si incercau sa comercializeze produse nefiscalizate (tigari). Persoanele depistate au fost sanctionate contraventional iar bunurile care au condus la savarsirea contraventiei au fost confiscate.

In urma activitatilor desfasurate au fost constatate si aplicate un numar de 136 sanctiuni contraventionale, fiind aplanate un numar de 5 stari conflictuale.

Poliţiştii locali cu atribuţii pe linie rutieră au actionat pentru fluidizarea traficului rutier în intersectiile aglomerate, efectuad controale specifice pentru respectarea de către conducătorii auto a semnificatiei indicatoarelor rutiere care reglementează oprirea, stationarea, precum si accesul interzis, pe Bdul. Stadionului, Bdul.Spiru Haret, Bdul. Maresal Averescu, Bdul. Nicolae Balcescu, str. Alexandru Marghiloman, str. Frasinet, str. Chiristigii, , str. Ostrovului, str. Pompiliu Stefu, str. Independentei. Politistii locali, au actionat pe raza municipiului, pentru prevenirea incalcarii, H.C.L 326/16.11.2017, pentru aprobarea Regulamentului privind masurile edilitar-gospodaresti, administrarea fondului locativ public si privat si alte masuri pentru asigurarea ordinii si curateniei municipiului Buzau, art. 5, lit. z – privind, parcarea sau stationarea pe domeniul public, a rulotelor si vehiculelor destinate efectuarii de servicii de tractare/remorcare (platforme) si lit. t, privind stationarea voluntara a vehiculelor (cu exceptia autoturismelor cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 2,5 t, pentru transportul de marfa si a vehiculelor care au mai mult de noua locuri pe scaune pentru transportul de persoane, pe drumurile publice si terenurile apartinand domeniului public sau privat al municipiului Buzau. Stationarea este permisa numai in autobaze, in parcari publice cu plata sau in locuri speciale destinate acestui scop semnalizate prin indicatoare sau marcaje de catre Comisia de Securitate Rutiera de la nivelul Primariei Buzau). In urma verificarilor efectuate, au fost depistate si identificate un numar de 4 autoturisme abandonate, pentru care s-a intocmit documetatia, in conformitate cu prevederile Legii 421/2002, privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri apartinând domeniului public sau privat al statului ori al unitătilor administrativ-teritoriale.

Cu aceasta ocazie au fost identificate 42 de rulote si vehicule de tractare/remorcare (platforme), iar proprietarii acestora au fost avertizati cu privire la incalcarea dispozitiilor legale, aducandu-le la cunostinta ca fapta constituie contraventie si se sanctioneaza cu avertisment sau amenda cuprinsa intre 1 000 lei – 1 500 lei, pentru persoanele fizice si de la 1 500 lei – 2 500 lei, pentru persoanele juridice.

In urma activitatilor desfasurate au fost constatate si aplicate un numar de 177 sanctiuni contraventionale.

Compartimentul Disciplină în Constructii si Afisaj Stradal, a întreprins verificări pentru solutionarea sesizarilor primite in scopul respectarii disciplinei in constructii, stabilite de Legea 50/1991R, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii , precum si pentru verificarea stadiului lucrărilor de desfiintare a unor clădiri. In urma activitatilor desfasurate au fost constatate si aplicate 3 sanctiuni contraventionale si s-a dispus sistarea lucrarilor pana la intrarea in legalitate.  De asemenea, politistii locali, au intocmit 6 referate, catre Serviciul Juridic, din cadrul Primariei Buzau, cu privire la nerespectarea masurilor complementare stabilite in procesele verbale de contraventie.

Compartimentul Protectia Mediului a verificat în teren sesizările cetatenilor, monitorizând toate cartierele în vederea depistării persoanelor care depozitează deseuri menajere sau deseuri provenite din constructii pe domeniul public. In urma acestor activitati au fost aplicate un numar de 21 sanctiuni contraventionale. Impreuna cu S.C RER Ecologic Service S.A Buzau, au actionat, pe raza municipiului pentru depistarea persoanelor care incalca prevederile H.C.L 279/2017, privind accesul si deplasarea vehiculelor cu tractiune animală, cât si a celor trase sau împinse cu mâna, pentru transportul deseurilor, precum si colectarea/ridicarea de către persoane neautorizate a deseurilor de orice natură depozitate la platformele de colectare a deseurilor menajere.

           In urma acestei actiuni, au fost depistate si sanctionate 3 persoane, care transportau cu vehicule trase sau impinse, deseuri sustrase de la platformele de colectare a gunoiului menajer. A fost dispusa confiscarea bunurilor reciclabile si a vehiculelor trase sau impinse, care au fost folosite la savarsirea contraventiei.

Politistii locali din cadrul Compartimentului Inspectie Comercial au verificat un număr de 9 agenti economici, în vederea obtinerii avizului pentru stabilirea programului de functionare. Totodată, au desfăsurat actiuni de control în Piata Centrala “Av Stan Sararu”,  Piata Micro 5, Piata Micro 14, Piata Crang, pentru prevenirea şi combaterea comerţului stradal neautorizat. In urma activitatilor desfasurate au fost constatate si aplicate 5 sanctiuni contraventionale, in conformitate cu Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie,comert sau prestari de servicii ilicite si a OG 99/2000, privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă.

Politistii locali cu atributii în domeniul evidentei persoanelor au desfăsurat  controale la 8 asociatii de proprietari, verificând actualizarea cărtilor de imobil si a tabelelor de informare a locatarilor. De asemenea au fost verificate in teren normele legale privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor. In urma acestor activitati au fost aplicate un numar de 3 sanctiuni contraventionale, in conformitate cu OUG 97/2005 republicata, privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani.

La nivelul Directiei de Politiei Locala Buzau s-a permanentizat un stil de muncă activ, directionat în special pe rezolvarea cerintelor justificate ale cetătenilor, fapt ce a determinat cresterea vizibilă a încrederii menifestată de locuitorii municipiului, fata de institutia noastră, aceasta demonstrându-se prin numărul mare de solicitări, primite la Dispeceratul Politiei Locale, unde sunt preluate aproximativ 137 de sesizari saptamanal, prin intermediul “Telefonului cetateanului – 0238/955”.

E.S.

 

https://www.youtube.com/watch?v=-8kJi89QtsA&feature=youtu.be

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=A-ekUpo5Jvc&feature=youtu.be