S-a tras Cortina peste Festivalul de teatru bilingv Eugen Ionescu, editia a IX-a de la Teatru George Ciprian
Last Updated on 27/11/2017 by Iulian Gavriluta

teatru IonescoFestivalul de teatru bilingv Eugen Ionescu, editia a IX-a,  a avut loc,  in perioada 25-26 noiembrie 2017, la  Teatrul George Ciprian Buzău, fiind  organizat de Colegiul Național Mihai Eminescu, Buzău si Centrul Cultural Francofon Buzau.

 Partenerii acestui proiect au fost: Inspectoratul Scolar Judetean Buzau, Consiliul Judetean Buzau, Teatrul George Ciprian Buzau, Centrul Judetean de Cultura si Arta Buzau, Institutul Francez din Bucuresti, Delegatia Valonia- Bruxelles, Liceul Tehnologic Costin Nenitescu, Cofetaria Briana.

La cele doua sectiuni ale concursului au participat 31 de trupe de teatru scolar din  Buzău, Rm Sărat, Pitesti, Vaslui, Alexandria, Craiova, Piatra-Neamt, Medias, Botosani, Braila, Zimnicea si Slobozia. Talentele tinerilor actori au fost puse in evidenta si de un repertoriu divers al pieselor prezentate, de la traduceri in limba franceza ale unor celebre creatii din literatura romana și din dramaturgia universală,  până la cele mai noi creatii dramatice semnate de scriitori contemporani. Profesorii coordonatori, in calitate de regizori, au propus adaptari ingenioase si viziuni interesante ale unor celebre texte dramatice.

Performantele elevilor si profesorilor din concurs au fost recompensate de organizatori  prin diplomele si premiile acordate, remarcandu-se, pentru marele premiu, al sectiunii in limba franceză, trupa de teatru Les fortunés , de la Colegiul Național ” Mihai Eminescu”  din BOTOSANI, iar pentru sectiunea in limba română, trupa 3,14  de la Colegiul Național B P Hasdeu, Buzău.

Organizatorii festivalului multumesc tuturor partenerilor implicati in proiect si ii felicita pe elevii si profesorii participanti la concursul de teatru Eugen Ionescu, proiect inscris in Calendarul Concursurilor Școlare al MEN din Romania, pentru anul școlar 2017-2018.

E.S.