UPDATE – AVERTIZARE COD PORTOCALIU SI GALBEN! ANM – PRECIPITATIILE SE EXTIND IN TOATA TARA! Cand incep ploile si ninsorile si cum va fi vremea in minivacanta de 1 decembrie?
Last Updated on 25/11/2017 by Iulian Gavriluta

NinsoareDirectorul executiv al Administratiei Nationale de Meteorologie, Florinela Georgescu a precizat , ca, de duminica, precipitatiile se vor extinde in toata tara, iar la munte ploile se vor transforma in ninsori, astfel temperaturile vor fi cuprinse intre -5 si cel mult 10 grade.

 

 

"Pe parcursul zilei de duminica, precipitatiile vor fi din ce in ce mai multe, se vor extinde in toata tara, iar la munte va ninge. In noaptea de duminica spre luni, vor fi ninsori in toate zonele de munte, iar luni spre marti precipitatii solide vor fi si in zonele mai joase din partea de nord, nord-vest si centru", a explicat Florinela Georgescu. Meteorologul a precizat ca sambata, vremea va fi asemanatoare celei de vineri, respectiv inchisa cu ceata densa, in special in sudul si estul tarii. Noaptea vor fi minime de pana la -5 grade, iar maximele, doar in anumite zone, vor atinge 10 grade. "Temperaturile, treptat, vor mai scadea si probabil ca maximele nu vor mai depasi 10 grade, iar minimele vor deveni negative in toata tara. Deci, minimele, pe timpul noptii, vor fi de la -5 grade pana la un grad, iar maximele din timpul zilei vor fi cuprinse intre un grad, in partea de nord a Moldovei, sper 8-9 grade, in regiunile sudice", a adaugat directorul executiv al ANM. De asemenea, vremea se pastreaza inchisa si cu temperaturi scazute si dupa mijlocul saptamanii viitoare. Situatia se va indrepta din punct de vedere al precipitatiilor, dar, ca temperaturi, nu vor fi variatii extraordinare. Precipitatiile, anunta ANM, vor lipsi doar vreo doua zile pentru ca de 1 decembrie, acestea vor reveni sub toate formele.

A.M.

UPDATE - 

INFORMARE METEOROLOGICĂ – COD Portocaliu si Galben de ninsori, ploi abundente si vant puternic

Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, ninsori la munte;

Interval de valabilitate: 26 noiembrie, ora 18 – 27 noiembrie, ora 16;

      Începând din seara zilei de duminică (26 noiembrie) aria precipitațiilor se va extinde din vest și va cuprinde treptat cea mai mare parte a țării. În Banat, Crișana, Maramureș și zona de munte aferentă, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15...20 l/mp. Va ploua, iar în Maramureș, nordul Moldovei și al Transilvaniei și în zona de deal din regiunile vestice, trecător se vor semnala precipitații mixte.

      La munte, treptat vor predomina ninsorile și mai ales în zona înaltă se va depune strat de zăpadă.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 noiembrie, ora 16 - 28 noiembrie, ora 16;

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului;

Zone afectate: Muntenia, estul Olteniei și sudul Moldovei.

      În intervalul menționat în Muntenia, estul Olteniei și sudul Moldovei va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40...50 l/mp. Local în județele Vrancea, Buzău, Brăila Ialomița, Călărași și Ilfov vântul se va intensifica, temporar cu viteze de 55...65 km/h.

      Notă:  Cantități de apă de 15...20 l/mp și izolat 30 l/mp vor fi și în Dobrogea și vestul Olteniei. Îndeosebi în dimineața zilei de marți, precipitații mixte se vor semnala local în Oltenia și pe arii restrânse în Muntenia.