VIDEO – POLITIA LOCALA BUZAU cu ochii pe ilegalitatile intreprinse de cetatenii buzoieni
Last Updated on 20/11/2017 by Iulian Gavriluta

Pol LocalaPolitistii locali au desfasurat pe raza municipiului Buzau, in perioada 13-19.11.2017, o serie de actiuni, in vederea asigurarii unui climat de ordine si liniste publica, respectarea curateniei pe domeniul public, precum si depistarea conducatorilor de autovehicule care nu manifesta o buna conduita in trafic. 

 

In urma activitatilor desfasurate au fost constatate si aplicate 308 sanctiuni contraventionale, valoarea totala a acestora fiind de 68 450 lei. Faptele contraventionale depistate de politistii locali au constat in tulburarea ordinii si linistii publice, abandonul deseurilor menajere in alte locuri decat cele special amenajate, consumul de bauturi alcoolice pe domeniul public, fumatul in spatiile publice interzise prin lege, comertul stradal neautorizat, detinerea de acte de identitate expirate, apelarea la mila publicasi pentru nerespectarea disciplinei in constructii, in cart. Dorobanti I si II, Brosteni, Micro 5, Micro 3, Micro 14, Posta si Mihai Viteazul, cart. Simileasca. In urma activitatilor desfasurate au fost constatate si aplicate un numar de 79 sanctiuni contraventionale, fiind aplanate un numar de 6 stari conflictuale. Politistii locali cu atributii pe linie rutiera au actionat pentru fluidizarea traficului rutier in intersectiile aglomerate, efectuand controale specifice pentru respectarea de catre conducatorii auto a semnificatiei indicatoarelor rutiere care reglementeaza oprirea, stationarea, precum si accesul interzis, pe Bdul. Nicolae Balcescu, Bdul. Stadionului, Bdul. Maresal Averescu, str. Alexandru Marghiloman, str. Frasinet, str. Chiristigii Spiru Haret, str. Independentei. De asemenea in urma verificarilor efectuate in teren, au fost depistate si identificate un numar de 6 autoturisme abandonate. In urma activitatilor desfasurate au fost constatate si aplicate un numar de 191 sanctiuni contraventionale. Compartimentul Disciplina in Constructii si Afisaj Stradal, a intreprins verificari pentru solutionarea sesizarilor primite in scopul respectarii disciplinei in constructii, stabilite de Legea 50/1991R, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii , precum si pentru verificarea stadiului lucrarilor de desfiintare a unor cladiri. In urma activitatilor desfasurate au fost constatate si aplicate 4 sanctiuni contraventionale si s-a dispus sistarea lucrarilor pana la intrarea in legalitate.

Compartimentul Protectia Mediului a verificat in teren sesizarile cetatenilor, monitorizand toate cartierele in vederea depistarii persoanelor care depoziteazadeseuri menajere sau deseuri provenite din constructii pe domeniul public. In urma acestor activitati au fost aplicate un numar de 24 sanctiuni contraventionale. Impreuna cu S.C RER Ecologic Service S.A Buzau, au actionat, pe raza municipiului pentru depistarea persoanelor care incalca prevederile H.C.L 279/2017, privind accesul si deplasarea vehiculelor cu tractiune animala, cat si a celor trase sau impinse cu mana, pentru transportul deseurilor, precum si colectarea/ridicarea de catre persoane neautorizate a deseurilor de orice naturadepozitate la platformele de colectare a deseurilor menajere.

In urma acestei actiuni, au fost depistate si sanctionate 5 persoane, care transportau cu vehicule trase sau impinse, deseuri sustrase de la platformele de colectare a gunoiului menajer. A fost dispusa confiscarea bunurilor reciclabile si a vehiculelor trase sau impinse, care au fost folosite la savarsirea contraventiei. Politistii locali din cadrul Compartimentului Inspectie Comercial au verificat un numar de 11 agenti

economici, in vederea obtinerii avizului pentru stabilirea programului de functionare. Totodata, au desfasurat actiuni de control in Piata Centrala “Av Stan Sararu”,  Piata Micro 5, Piata Micro 14, Piata Crang, pentru prevenirea si combaterea comertului stradal neautorizat. In urma activitatilor desfasurate au fost constatate si aplicate 6 sanctiuni contraventionale, in conformitate cu Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie,comert sau prestari de servicii ilicite si a OG 99/2000, privind comercializarea produselor si serviciilor de piata.

Politistii locali cu atributii in domeniul evidentei persoanelor au desfasurat  controale la 7 asociatii de proprietari, verificand actualizarea cartilor de imobil si a tabelelor de informare a locatarilor. De asemenea au fost verificate in teren normele legale privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor. In urma acestor activitati au fost aplicate un numar de 4 sanctiuni contraventionale, in conformitate cu OUG 97/2005 republicata, privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani.

La nivelul Directiei de Politiei Locala Buzau s-a permanentizat un stil de muncaactiv, directionat in special pe rezolvarea cerintelor justificate ale cetatenilor, fapt ce a determinat cresterea vizibilaa increderii menifestatade locuitorii municipiului, fata de institutia noastra, aceasta demonstrandu-se prin numarul mare de solicitari, primite la Dispeceratul Politiei Locale, unde sunt preluate aproximativ 130 de sesizari saptamanal, prin intermediul “Telefonului cetateanului – 0238/955”.

 

I.G.

 

https://www.youtube.com/watch?v=9DjfN9qG2r4&feature=youtu.be