LIVE FOTO/VIDEO – UPDATE – Aproximativ 500 de buzoieni picheteza la sediul Prefecturii Buzau. MITING pentru sustinerea motiunii de cenzura impotriva Guvernului Tudose, astazi la Buzau
Last Updated on 20/11/2017 by Iulian Gavriluta

PNL 2Partidul National Liberal Buzau organizeaza, astazi, 20 noiembrie, un miting de sustinere a motiunii de cenzura depusa impotriva Guvernului Tudose. Potrivit organizatorilor, traseul mitingului este in mars de la sediul PNL Buzau si pana la  Prefectura Buzau si va avea loc intre orele 17.00 – 19.00.

Vineri, reprezentantii PNL si USR au depus motiune de cenzura si solicita retragerea increderii acordata Guvernului Tudose, pentru a opri distrugerea economiei, atacul la Justitie si scoaterea Romaniei din UE, afirmand ca demiterea Guvernului trebuie sa duca la abrogarea OUG care au generat haosul fiscal. Motiunea de cenzura este intitulata „PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma”. Semnatarii motiunii de cenzura solicita si promovarea unui buget de stat pentru anul 2018 cu o pondere semnificativa a investitiilor si cu un nivel al deficitului substantial sub 3%, precum si reformarea institutiilor si companiilor care gestioneaza aceste investitii publice. Ei cer si abandonarea oricaror proiecte de natura sa afecteze independenta Justitiei ori menite sa dilueze sau sa dezincrimineze infractiuni, iar Parlamentul, intr-o colaborare institutionala cu Consiliul Legislativ, sa puna ordine in legislatie. „Actuala guvernare PSD-ALDE a reusit, intr-un timp record, sa provoace un haos generalizat in toate domeniile vitale - de la sanatate si educatie, la fiscalitate, justitie sau infrastructura. In mai putin de un an, guvernarea PSD-ALDE a aruncat la cosul de gunoi promisiunile facute in campanie si, odata cu ele, sperantele romanilor intr-un trai mai bun. Beneficiile unei cresteri economice substantiale au fost anulate de masurile populiste si haotice luate in economie de cuplul de economisti de renume mondial Dragnea - Tudose impotriva mediului de afaceri si a contribuabililor onesti din aceasta tara”, sustin semnatarii motiunii. In plus, parlamentarii PNL si USR mai sustin ca programul de guvernare a fost o iluzie, iar actuala guvernare a devenit ilegitima prin minciuna. Semnatarii mai acuza actuala guvernare ca a bulversat pe toata lumea cu modificarile aduse Codului fiscal deoarece fara explicatii clare, fara un studiu de impact, fara dialog si sustinere din partea patronatelor si sindicatelor, impotriva tuturor, au impus aceasta harababura fiscala. De asemenea, parlamentarii PNL si USR sustin ca actuala guvernare a eliminat plafonarea contributiilor sociale, a plafonat indemnizatiile pentru cresterea copilului, a reintrodus supraacciza la carburanti, a majorat taxarea contractelor part-time, iar Liviu Dragnea „insista” sa atace independenta Justitiei.

E.S.

UPDATE - Sute de buzoieni si-au dat intalnire in fata sediului PNL Buzau de unde insotiti de jandarmi au plecat in mars pe B-dul Balcescu pe traseua alaturandu-se alti protestatari. Potrivit estimarilor aproximativ 500 de buzoieni au pichetat in fata sediului Prefecturii Buzau. Potrivit reprezentantilor PNL mitingul a avut autorizatia Primariei Buzau. Ajunşi în faţa Prefecturii, liderii organizaţiei au citit textul oţiunii de cenzură, după care au depus textul moţiunii la Prefectură, fiind aşteptaţi de prefect. Manifestaţia a durat aproximativ o oră.

{vsig}miting-pnl-nov-2017{/vsig}