Un sofer din Focsani de 40 ani a vrut sa „zboare” pe DN2 E85 dar a fost oprit de politistii buzoieni cand a atins viteza de 166 km/h. Pentru ce au fost retinute alte 31 de permise?
Last Updated on 18/11/2017 by Iulian Gavriluta

Viteza excesivaIn cadrul activitatilor desfasurate pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, dar si pentru disciplinarea participantilor la trafic, politistii buzoieni cu atributii pe linie rutiera au retinut 31 de permise de conducere.

 

Aparatele radar amplasate in special pe arterele cu cele mai mari valori de trafic, au inregistrat 49 de autovehicule ce au incalcat regimul legal de viteza. Astfel, impotriva a 8 soferi, care si-au condus masinile cu viteze ce au depasit cu mai mult de 50 km/h limitele legale maxime admise au fost luate atat masura sanctionarii contraventionale, cat si masura retinerii permisului in vederea suspendarii, pentru o perioada de 90 de zile. Cea mai mare viteza, 166 km/h, a fost inregistrata de aparatul radar amplasat pe DN 2 E85, in  afara localitatii  Oreavu, la volanul autoturismului fiind depistat un barbat in varsta de 40 de ani, din Focsani.

Alte 23 permise de conducere au fost retinute de politistii rutieri pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor aflati regulamentar in traversarea drumului public sau autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, pentru neprezentare la Politie in termen de 24 de ore de la implicarea intr-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale, pentru neoprirea la semnalul politistului rutier, pentru circulatia pe sensul opus de mers, pentru circulatia cu defectiuni la sistemul de franare si mecanismul de directie al vehiculului, precum si pentru efectuarea unor depasiri neregulamentare.

E.S.