Cel mai iubit aperitiv al indienilor este atat de usor de facut acasa! Extrem de aromat, crocant, ieftin si rapid! Perfect pentru cei care tin post si vegani, fara gluten… ce mai! De mancat in cantitati mari, pe nerasuflate!
INGREDIENTE
- 1 CEAPA GALBENA
- 2 CEPE ROSII
- 2 CATEI DE USTUROI
- 1 VARF DE LINGURITA PRAF DE GHIMBIR
- 1/2 LINGURITA TURMERIC
- 1/2 LINGURITA PATRUNJEL USCAT
- 1/2 LINGURITA BOIA PICANTA
- 100 G FAINA
- 1 VARF DE LINGURITA BICARBONAT
- 60-80 ML APA
- SARE SI PIPER DUPA GUST
- ULEI
MOD DE PREPARARE:
- Taie ceapa fasii (sa arate ca niste mini-spaghete, mai exact) si amestec-o intr-un bol cu faina, bicarbonatul si toate condimentele.
- Adauga o lingurita de ulei si 60 ml de apa, amesteca bine pana cand ceapa e bine acoperita de aluat. Daca acesta nu s-a distribuit in mod egal, adauga si restul de apa si amesteca.
- Incinge ulei in tigaie. Cand incepe sa sfaraie, adauga din aluatul format cateva “chiftelute“, avand grija sa nu se lipeasca intre ele, desigur.
- Prajeste-le pe ambele parti pana se rumenesc si scapa de excesul de ulei scotandu-le pe un servetel de hartie. (Da, le poti face si la cuptor, in tava, ca sa fie mai sanatoase).
Se pot servi cu un dressing de iaurt racoros. Pofta Buna!
A.M.