FOTO – Militarii buzoieni din Afganistan vorbesc …DESPRE PRIETENIE!

Prietenie afganistan Buzau militariSe spune că cele mai frumoase şi mai trainice prietenii sunt cele care se leagă între camarazii de război. Sau pe câmpul de luptă. Sau în teatrele de operaţiuni, cum se mai zice la noi. Povestea mea de astăzi confirmă acest lucru. Şi îi aduce şi ceva în plus.

S-au hotarât să meargă împreună în Afganistan, erau din același oraș, dar la structuri diferite, știau ce-i așteaptă acolo, dar și-au făcut un legământ să se întoarcă toți acasă. 

Sunt cinci, patru băieți și o fată, ….sunt prieteni în continuare, chiar dacă misiunile îi separă pe unii dintre ei. Încă din perioada pregătirii s-au integrat în familia militarilor focșăneni. Au știut că numai printr-un program pe pregatire integrat și în comun pot dovedi că merită locul în familia inimilor neînfricate. Povestea lor a fost și rămâne o poveste a prieteniei care se întamplă și aici în Afganistan. Relația dintre ei nu mai poate fi numită prietenie. E mai mult decât atât. Orice militar iți va spune despre frații lui de arme același lucru. Nu și-au pus niciodată obiective personale pe primul plan, obiectivele misiunii, bine stabilite, erau cele care primau.

O parte din acești militari sunt încadrați la o structură specializată care se ocupă de securitatea principalei căi de acces în cea mai mare bază militară din sudul Afganistanului, cea din Kandahar.

Orice acces în baza este atent monitorizat și trecut prin multiple filtre de securitate, scanat și controlat în detaliu.

Caporal Petrescu Florin

Știu că și datorită muncii pe care o fac cei care păzesc zona de acces, printre care mă aflu și eu, ceilalți aflați în bază, pot dormi liniștiți noaptea, sau își pot face munca în siguranță pe timpul zilei.

Fruntaș Popescu Roberto

În anumite momente critice acționezi exact cum te-ai pregătit să acționezi. În acele momente intervine un mecanism care îți pune în funcțiune toate abilitățile dezvoltate pe durata antrenamentelor. În miimi de secundă îți calculezi șansele … experiența își spune cuvântul în acele momente.

Caporal Răpițeanu Alina

Ca femeie, nu mi-am permis să spun “mi-e greu”, pentru că n-am putut să dau dovadă de slăbiciune în faţa unui bărbat. Asta pentru că alegându-mi profesia de militar, realmente am aceleaşi obligaţii ca un bărbat şi cu atât mai mult într-un teatru de operaţii, nu poţi să te gândeşti că eşti femeie sau să faci o diferenţă între sarcini.

Aici, eşti pur şi simplu un militar, un camarad, eşti colegul de lângă celălalt şi fiecare contează, se bazează pe colegul de lângă el. …

Caporal Adrian Panait  a dorit sa transmita un mesaj  pentru soția sa care aniversează în data de 18 noiembrie ziua de naștere :

Zilele de naștere sunt pline de amintirea trecutului, fericirea prezentului  si speranța viitorului. Sper ca toate acestea să-ți facă o zi minunată. La mulți ani draga mea soție…!

Aceștia sunt camarazii cu inimi neinfricate. Ei vor rămane aceiași militari hotărâti, dârzi şi curajosi. Aflați în misiune, ei  vor şti tot timpul ce au de făcut şi sunt conştienti ca de modul de executare a misiunilor lor depinde reușita misiunii batalionului. Poate seara târziu, după ce misiunea din acea zi s-a sfârşit, gândurile lor zboară rapid către casă, către cei dragi.

E.S.

 

{vsig}militari-afganistan-prietenie{/vsig}