VIDEO – NOR RADIOACTIV PESTE ROMANIA. Autoritatile nu stiu, nu cunosc, nu au auzit. Ce spun specialistii despre efectele asupra sanatatii
Last Updated on 15/11/2017 by Iulian Gavriluta

NOR radioactiv ascunsPotrivit Institutului francez pentru siguranţa nucleara IRSN, in ultimele saptamani Europa a fost acoperita de un nor de poluare nucleara. Acesta ar fi fost cauzat de un accident la o facilitate nucleara din Rusia.

 

Cercetatorii francezi au spus ca nu ar fi vorba despre un reactor nuclar, ci despre un centru de tratare a comsbustibililor radioactivi sau unul pentru materiale radiologice, care a degajat in atmosfera niveluri ridicate de ruteniu 106, un element care nu exista in natura şi este folosit in reactoarele nucleare. Conform unor surse din cadrul Ministerului Mediului din Romania, pe 30 septembrie a avut loc un eveniment nuclear in zona Volga-Urali, care a raspandit in atmosfera un nor radioactiv. Acesta s-a deplasat catre Crimeea, apoi Romania. Nivelul de contaminare de la noi a fost de 7 Bq/m2. Norul s-a deplasat mai departe spre Vest si a afectat 14 tari. Teoretic, nivelul Bq (bechereli) pe metru patrat trebuie sa fie zero, pentru nivelul normal de radioactivitate in atmosfera. In acest context, institutiile de resort ar fi trebuit sa anunte oficial incidentul imediat, impreuna cu toate masurile care trebuie luate, daca este cazul. Mentionam ca nivelul 7 Bq/metru patrat nu este unul care sa puna probleme din punctul de vedere al sanitogenezei si nu a fost nevoie de medicatie in Romania in acest caz.

A.M.

 

https://www.youtube.com/watch?v=SkhzGtNrGP0

 

https://www.youtube.com/watch?v=6HNv-kDVfqU

 

https://www.youtube.com/watch?v=MPTrh5k7tpE