INCONSTIENTI LIBERI PE SOSELE! Soferi bauti bine depistati in trafic de politistii buzoieni. Brasovean de 60 de ani aproape de coma alcoolica
Last Updated on 15/11/2017 by Iulian Gavriluta

Circulatie BuzauPolițiștii din cadrul Serviciului Rutier şi din cadrul secţiilor de poliţie rurală au acționat pe raza întregului judeţ pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație, în special a celor produse pe fondul consumului de alcool.  

În cadrul activităților desfăşurate polițiștii au efectuat peste 360 de testări cu aparatul alcooltest, au aplicat 78 de sancțiuni contravenționale şi au reţinut 3 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de circulaţie.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la peste 9.000 de lei.

Totodată poliţiştii au constatat în flagrant 3 infracţiuni la regimul circulaţiei.

Exemplu :

- un conducător auto în vârstă de 45 de ani, din Botoşani, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Buzău, având o concentraţie alcoolică de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat;

- un bărbat de 52 de ani, din Vrancea, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Nicoreşti, acesta având o concentraţie alcoolică de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat;

- un braşovean în vârstă de 60 de ani a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Caragele, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

VĂ REAMINTIM CE AR TREBUI SĂ ȘTIȚI DEJA:

Conducerea sub influența băuturilor alcoolice este una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor de circulație.

Consumând alcool sau alte substanțe psihoactive, vă puneți în pericol pe voi şi pe ceilalți participanți la trafic, dar totodată riscați să fiți trași la răspundere contravențională, penală și, după caz, la plata unor despăgubiri civile.

E.S.