Continua lupta in instanta Politia Locala Buzau vs Primaria Buzau. Un nou termen acordat astazi in procesul privind alocarea normei de hrana si a altor sporuri. Cine a reprezentat primaria?
Last Updated on 15/11/2017 by Iulian Gavriluta

Pol LocalaAprobat in ianuarie 2015 prin HCL proiectul care stabilea la acel moment ca politistii locali din municipiul Buzau vor beneficia de norma de hrana a devenit o realitate pentru ca mai tarziu sa devina un subiect de procese in instanta.

 

Era vorba despre cei circa 400 de politisti locali care efectuau serviciul la ordine publica si paza. Potrivit informatiilor la acel moment angajatii care aveau activitate de teren au primit 400 de lei pe luna ca norma de hrana, in timp ce restul de angajati au primit 300 de lei in plus la salariu pentru aceeasi norma de hrana. Norma de hrana pentru politistii locali, este un drept conferit de prevederile art. 351 din Legea politiei locale nr. 155/2010, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Aceste prevederi insa nu acordau la inceputul anului 2015 dreptul la norma de hrana intregului personal al politiei locale. In luna martie 2015 Guvernul a aprobat, printr-o Hotarare, metodologia de acordare a normei de hrana pentru personalul politiei locale. Astfel, politistii locali au primit norma de hrana aprobata fie in natura (prin unitati proprii sau servicii externalizate), fie in bani ( o alocatie valorica zilnica), in funcţie de  hotararea consiliului local. Norma de hrana se acorda politistilor locali cu functii de executie sau de conducere, in limita plafoanelor calorice. De norma de hrana a beneficiat si personalul incadrat pe o perioada determinata de timp pe posturile devenite temporar vacante. Alocatia valorica si actualizarea normei de hrana pentru politistii locali s-a aproba prin ordin al ministrului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.  Norma de hrana de care au beneficiat politistii locali a fost platita din bugetul local, cu incadrarea in limitele cheltuielilor de personal.Toate bune si frumoase pana la inscaunarea lui Constantin Toma care a pus gand rau asa cum se stie Politiei Locale din municipiul Buzau prin disponibilizari si reveniri la decizii, procese si revocari, toate pierdute de Primaria Buzau dar mai ales de primarul Toma si gasca de avocati in frunte cu Lucian Salcutan. Astazi a fost un nou termen in procesul intentat de politistii locali  in dosarul 2933/114/2017 proces pe fond vis a vis de HCL ale Primariei Buzau si  Dosar 2464/114/2017. Instanta a acordat un nou termen in data de 12 ianuarie 2018. Primaria Buzau a fost reprezentata ca si alte dati de nelipsitul Lucian Salcutan dar si de avocatul Viorel Dima.

A.M.