Liceul de Arte „MARGARETA STERIAN” din Buzau – castigatorul TROFEULUI „Stefan Mihailescu-Braila”

trofeu Liceul Arte BzIn perioada 9-12 noiembrie 2017, s-a desfasurat, la Braila, a VIII-a editie a Concursului National de Comedie „Stefan Mihailescu - Braila”. Manifestare ce-si propune promovarea artei interpretative individuale, competitia mizeaza pe aptitudinile, capacitatea, talentul si efortul fiecarui concurent aspirant la obtinerea unui premiu.

Liceul de Arte „Margareta Sterian” s-a remarcat la fiecare editie a concursului prin premiile obtinute – deloc putine sau lipsite de importanta - dar anul acesta a atins performanta suprema. Gratie elevei Miruna Petrache din clasa a XII-a, Trofeul Concursului a ajuns la Buzau pentru prima oara in cele opt editii, ceea ce ne face extrem de bucurosi si de mandri.

Delegatia reprezentativa a liceului, alcatuita din elevi ai claselor X-XII si condusa de prof. Viorica Radu siprof. Cristian Martin, a obtinut si alte premii notabile: premiul al III-lea Cojanu Andrei, clasa a X-a; mentiune Lungu Elisa, clasa a XI-a.

In cadrul competitiei s-au prezentat elevi de la toate liceele de arta din tara care au sectia arta actorului, dintre care amintim pe cele din orasele: Buzau, Bucuresti, Braila, Constanta, Galati,Timisoara, Iasi, Targu-Jiu, Tulcea, Targu-Mures.Si pentru ca se adreseaza liceelor vocationale cu acest profil, putem spune ca exigenta a fost cu atat mai mare cu cat competitorii sunt profesionisti, viitori actori sau oameni de teatru, iar juriul alcatuit din oameni cu o cariera marcanta in domeniu: conferentiar universitar doctor Radu Olareanu (Universitatea de Arte din Targu Mures), lector universitar doctor Florin Grigoras (Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Ion Luca Caragiale din Bucuresti), lector universitar doctor Laura Bilic (Universitatea Nationala de Arte din George Enescu Iasi). "Felicitari, copiilor, felicitari, domnilor profesori si mult succes la competitiile ce urmeaza!" - conducerea liceului.

I.G.