S-A SCHIMBAT LEGEA! Gospodinele nu mai au voie sa arunce apa de la spalatul rufelor sau al vaselor pe terenuri. Vezi aici ce masuri se impun
Last Updated on 11/11/2017 by Iulian Gavriluta

Ape rezidualeGospodinele de la tara nu vor mai avea voie sa arunce la intamplare apa de la spalatul vaselor sau al rufelor. O ordonanta de urgenta le obliga sa foloseasca fie canalizarea, fie fosele septice. Dar in mediul rural acestea cam lipsesc si sunt putini oamenii care isi permit sa faca astfel de investitii.

La tara, oamenii arunca apa de la vase sau de la rufe chiar in curte sau in santul de la poarta. Asa obisnuiesc de cand se stiu. Unii au o groapa in gradina si acolo arunca apele menajere. E greu sa-si schimbe obiceiurile acum la batranete. Sunt de acord ca fosa septica ar fi mai buna, dar e prea costisitoare. O fosa septica betonata, suficient de adanca incat sa nu fii nevoit sa o cureti la cateva luni, costa peste 4.000 de lei, bani multi pentru oamenii de la sat. Administratiile locale sunt puse si ele la mare cheltuiala. Retea de canalizare, in unele comune nici nu exista, in altele e prea scurta. Apoi se pune problema colectarii apelor reziduale, inclusiv a celor provenite din ploi. Guvernul a decis recent, prin ordonanta de urgenta, sa modifice Legea apelor, care era in vigoare din 1996.

Sursa: sgg.gov.ro

A.M.