NU PIERDETI O INTALNIRE COSMICA UNICA! Planetele Venus si Jupiter isi dau „intalnire” intr-un fenomen astronomic spectaculos. Citeste aici cand va avea loc
Last Updated on 11/11/2017 by Iulian Gavriluta

Venus si JupiterPlaneta Venus, luminoasa intotdeauna, stralucind intr-o puternica nuanta argintie, apare ce cerul  pe cerul estic catre aparitia zorilor intre din 3 aprilie si 13 noiembrie. Inainte de a disparea in crepusculul luminos al diminetii de 13 noiembrie, Venus va trece la numai 0,3 grade nord de Jupiter, cele doua planete realizand un spectacol superb, stand laolalta jos, pe cerul sud-estic catre aparitia zorilor.

 

 

Jupiter apare destul de stralucitor, intr-o nuanta alb-argintie. Cautati aceasta planeta in diminetile intervalului 13 noiembrie-31 decembrie. Pe masura ce planeta incepe sa evadeze din lumina de crepuscul a zorilor, Jupiter trece foarte aproape de Venus – cu o separatie de numai o treime de grad – pe 13 noiembrie. Conjunctiile dintre Venus si Jupiter sunt destul de frecvente, insa se intampla destul de rar ca aceste doua planete sa para atat de apropiate. Cele doua planete pot fi observate in acelasi camp vizual al unui binoclu sau chiar cu ajutorul unui telescop, daca vom folosi un ocular de camp larg. Conjunctia planetelor Venus si Jupiter din dimineata zilei de 13 noiembrie 2017, ora 6.15.

Sursa: planetariubm.ro

A.M.