ASTA NU-I NORMAL! Tanar de 30 de ani din Piatra Neamt surprins de aparatele radar pe DN2 E85 „zburand” cu viteza de 196 km/h
Last Updated on 10/11/2017 by Iulian Gavriluta

Viteza excesivaPolitistii buzoieni cu atributii pe linie rutiera au actionat pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere in randul participantilor la trafic. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 187 de sanctiuni contraventionale in valoare de peste 51.000 de lei.

 

 

Dintre acestea, pentru nerespectarea regimului legal de viteza, politistii au aplicat 48 de sanctiuni contraventionale si au retinut 6 permise de conducere. Viteza maxima a fost inregistrata in afara localitatii Racoviteni, fiind depistat de politisti un barbat in varsta de 30 de ani, din Piatra Neamt, care circula cu 196 km/h. Reamintim ca depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de drum si de trafic sunt unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice. Conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, depasirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv si pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amenda (in prezent,  intre 1.305 si 2.900 de lei). Totodata se aplica sanctiunea complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile.

E.S.