“Zebra” 3D nu prea reusita la Buzau! Marea „sperietoare” pentru vitezomani s-a pictat in urbe si zace alaturi de gropile din asfalt – in forma de “inspe” D
Last Updated on 09/11/2017 by Iulian Gavriluta

Trecere pietoniCum "masa pe gheata" va mirati toti de "copy- paste" cu trecerea de pietoni si nu vedeti ca este la fel ca si toate altele ale lui Toma? Adica la capetele ei nu poate sa urce un batran, o mamica cu caruciorul sau o persoana cu handicap ca nu e rampa pentru trotuar? Ba, voi v-ati tampit "la cap"?

 

Au fost armate de jurnalisti platiti acolo...si nu au remarcat un lucru atat de simplu?! Bataie de joc fratilor! Acum o sa se faca rampele...si murdaresc Doreii... pictura copiilor...! Mai poate fi o explicatie...rampele exista si sunt si ele 3 D? Adica 3 Dementi? Basca, mai sunt si niste piloni pe trotuar, adevarate piedici pentru pietoni. Semnalizata este trecerea? Oleaca asa... Dupa cate se stie acest fel de trecere nu este "omologata", asa-i? Neoficial, responsabili din primaria Buzau au precizat ca in zilele ce urmeaza vor fi demarcate lucrarile de efectuare a rampelor pe trotuar pentru facilitarea accesului celor ce au nevoie de ele. Nu spune nimeni “waw”, ce idee geniala la Buzau! Metoda trecerilor de pietoni realizate în 3D a aparut initial in Islanda si a fost folosita si in Canada, iar in anul 2008 astfel de treceri de pietoni au fost instalate pentru prima data la 100 de intersectii din SUA. Au existat dezbateri daca astfel de incetinitoare false pot duce la un comportament de conducere periculos. Oficialii americani au declarat ca in timp o astfel de idee inovatoare poate fi experimentata si au nevoie de acest timp pentru a studia impactul real inainte de a o implementa la nivel national. Sunt orase unde aceasta metoda este folosita, dar nu este inca implementata si nici legiferata de autoritatile rutiere. Faceti fratilor, dar faceti asa cum trebuie, doar de pozat si filmat e satula lumea… Intrebati, reprezentantii IPJ au spus ca totul este in regula.....oare? Daca ne uitam la vopselurile folosite si la dimensiunile "zebrei" (cu tot cu asa zisele umbre)...cine stie?! Iata si "hartia" oficiala de la Primarie, in care se aproba o astfel de nazbatie. Avem si un mic reportaj si poze de la fata locului (cu apa ce astupa "marile 3 Dimensiuni" amatoriste)...la final. Va rugam, comentati decent (mai ales ciracii platiti de la Primarie sau nebunii de serviciu)...daca va tin sinapsele si aorta!

I.G.

{vsig}trecere-3D-Bz{/vsig}

 

https://www.youtube.com/watch?v=hlUrRxzuYaY&feature=youtu.be

 

IPJ Buzau