Peste 400 de buzoieni si-au testat glicemia iar 133 au fost depistati cu Diabet in cadrul unui eveniment organizat in Aurora Mall de medicul diabetolog Apriliana Stanescu
Last Updated on 07/11/2017 by Iulian Gavriluta

Dr Apriliana Stanescu control diabet Aurora Mall BZCu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului ce are loc in fiecare an in luna noiembrie, s-a organizat o actiune de informare medicala cu privire la boala de Diabet si Obezitate, dar si cu privire la ce inseamna stil de viata sanatos, ce a avut loc in Mall Aurora in data de 4 noiembrie. In cadrul acestui eveniment, trecatorii au avut ocazia sa-si testeze glicemia gratuit.

 

La aceasta actiune au fost invitati: pacientii diagnosticati cu aceasta boala, rudele acestora, precum si ceilalti oameni care au dorit sa se informeze despre ce inseamna "stil de viata sanatos" si au fost asteptati sa ceara sfatul medicului diabetolog Apriliana Stanescu. De asemenea, pacientii au fost informati despre problema diabetului, depistarea lui precoce, obezitatea, bolile asociate, despre metodele de monitorizare si automonitorizare a glicemiei si despre modul in care criza economica afecteaza alimentatia populatiei. In cadrul acestui eveniment au fost testate 431 de persoane si au fost depistate 133 de persoane cu diabet zaharat. Cu prilejul acestui eveniment, Dr. Apriliana Stanescua oferit gratuit 150 de glucometre (aparate de testat glicemia). Trebuie sa reamintim faptul ca in judetul Buzau peste 20.000 de persoane sunt diagnosticate cu aceasta boala. La nivel mondial, peste 200 de milioane de persoane sunt diabetice, iar in fiecare an 7 milioane de persoane sunt depistate cu diabet, dintre care 70.000 sunt copii. Potrivit Federatiei Internationale a Diabetului, la fiecare 10 secunde o persoana moare din cauza diabetului. Dr. Apriliana Stanescu-medic specialist Diabet Nutritie si Boli metabolice a  dorit sa multumeasca tuturor celor care i-au fost alaturi la acest eveniment.

E.S.