ISJ Buzau – Agentii economici din judet pot solicita scolarizare in invatamantul dual si profesional pentru anul scolar 2018-2019
Last Updated on 06/11/2017 by Iulian Gavriluta

Invatamant dual BuzauCentrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional și Tehnic, prin intermediul Inspectoratului Școlar Judetean Buzau, invita toti operatorii economici de pe raza judetului Buzau sa solicite școlarizare pentru anul școlar 2018 – 2019, in anumite meserii/ calificari pentru invatamantul dual.

 

 

In acest sens, pana pe 17 noiembrie 2017, toti cei interesati pot trimite solicitarile catre CNDIPT și ISJ Buzau sau le pot incarca pe platforma special dedicata promovarii invatamantului profesional și tehnic de pe site-ul www.alegetidrumul.ro. Formularele pot fi descarcate de pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Buzau, de la sectiunea Noutati. In aceeași perioada, operatorii economici pot inainta unitatilor de invatamant profesional și tehnic sau Inspectoratului Scolar Judetean Buzau solicitarile de scolarizare in invatamantul profesional de stat (clasic) pentru anul scolar 2018-2019. Formarea profesionala initiala prin invatamantul profesional cu durata de 3 ani consta in  pregatire profesionala de baza intr-un domeniu de formare profesionala, pe parcursul primului an de invatamant profesional și pregatire profesionala generala si de specialitate, specifica unei calificari profesionale, pe parcursul celui de-al doilea si al treilea an de invatamant profesional.

Implementat pentru prima data la Buzau, incepand cu anul scolar 2017-2018, invatamantul dual este o forma de organizare a invatamantului profesional si tehnic, propus la initiativa operatorilor economici interesati, in calitate de potentiali angajatori si parteneri de practica. Acesta se organizeaza pentru dobandirea de cunostinte, deprinderi si competente, preponderent pentru ocuparea unui loc de munca, pentru calificari profesionale de nivel 3, 4 si 5, conform Cadrului national al calificarilor.

A.M.