ATENTIE! MAI aduce SCHIMBARI la concursurile de admitere de la Academia de Politie dar si la concursurile de angajare din sursa externa

IPJ Buzau Studenti Scoli MAIMinistrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anuntat ca eliminarea conditiei de inaltime va fi mentinuta si pentru viitoarele concursuri din sursa externa si pentru cele din anul 2018 la Academia de Politie si scolile de agenti si subofiteri. In sensul prezentelor modificari supuse dezbaterii publice, astazi, la sediul IPJ Buzau a avut loc o conferinta de presa.

 

In ceea ce priveste introducerea traseului practic aplicativ, Carmen Dan precizeaza ca va putea include si alt tip de probe, in functie de cerintele institutiilor beneficiare. Ministrul Afacerilor Interne, a facut, duminica, precizari referitoare la ordinul aflat in dezbatere publica si care face referire la introducerea unui traseu practic aplicativ si eliminarea conditiei de inaltime la admiterea in scolile din subordinea ministerului. ”Eliminarea conditiei de inaltime va fi mentinuta si pentru viitoarele concursuri din sursa externa si pentru cele din anul 2018 la Academia de Politie si scolile de agenti si subofiteri. Traseul practic-aplicativ se va utiliza, ca proba de verificare a aptitudinilor fizice, la concursurile din anul 2018 pentru scolile de agenti si subofiteri si pentru admiterea la Academia de Politie. In functie de cerintele institutiilor beneficiare, traseul va putea include si alt tip de probe, asa cum este si in prezent in cazul traseului destinat scolii de subofiteri pompieri”, a precizat Carmen Dan, intr-un mesaj postat pe Facebook.

Potrivit acesteia, pentru concursurile din sursa externa, in functie de natura postului, organizatorul examenelor va decide daca este necesara introducerea verificarii aptitudinilor fizice sau nu. ”Spre exemplu, sunt functii de specialitate care nu impun parcurgerea unei astfel de probe – contabili, medici sau asistenti medicali, personal destinat interactiunii cu publicul (la ghiseele birourilor de inamatriculari auto, pasapoarte, evidenta populatiei)”, a mai spus ministrul Afacerilor Interne.

Carmen Dan a precizat ca datele organizarii concursurilor din sursa externa, precum si conditiile desfasurarii acestora vor fi comunicate de catre institutiile organizatoare, nefiind un demeres centralizat la nivel de minister. ”Am incredere ca prin aceste masuri cat mai multi tineri vor avea ocazia sa aleaga o cariera in MAI”, a mai spus ministrul. Proba sportiva la examenul de admitere in scolile de agenti si subofiteri ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din ianuarie 2018 va consta intr-un traseu practic aplicativ, potrivit unui ordin de ministru pus in dezbatere publica.

E.S.