Activitatea Directiei Agricole Buzau in vizorul sefului MADR. Conducerea directiei chemata cel putin o data pe luna la discutii. Ce se urmareste?

Seful MADRSeful MADR, Petre Daea a condus pe 31 octombrie o sedinta la care au participat toti directorii directiilor agricole judetene din tara, sedinta care s-a desfasurat la sediul ministerului. La intalnire au fost prezenti si secretarul de stat Daniel Botanoiu, secretarul general adjunct, George Sava, directorul general DGSAP, Elena Tatomir si mai multi specialist din cadrul acestei structuri.

Scopul principal al acestei sedinte a fost analizarea activitatii fiecarei directii agricole judetene si a gradului de realizare a obiectivelor stabilite. Ministrul agriculturii, Petre Daea a avut un mesaj ferm in cadrul sedintei si a sustinut ca ,,este nevoie de mai multa implicare si sprijin acordat fermierilor’’. Ministrul a vorbit si despre programele MADR aflate in desfasurare si a insistat asupra importantei urmaririi si indeplinirii lor, referindu-se in special la programul de sustinere a produsului tomate in spatii protejate dar si ajutorul de minimis pentru valorificarea lanii.

Mai multe deplasari in teren

Legea nr. 145, care stabileste anumite masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol a fost de asemenea mentionata de Daea, iar ministrul a incurajat toti sefii directiilor agricole judetene sa se deplaseze in teren si in pietele agroalimentare, pentru a se asigura de respectarea prevederilor legii. Dupa dezbaterea punctelor cheie ale sedintei, Daea s-a aratat extrem de interesat de desfasurarea programului de tomate si a contactat personal cativa dintre beneficiarii acestui program, pentru a afla stadiul ciclului II de productie. Fermierii au fost incantati de discutia cu ministrul, ba chiar l-au invitat sa le viziteze gospodariile. Seful MADR considera ca o monitorizare mai atenta a actiunilor din teritoriu este absolut necesara iar in acest sens s-a stabilit ca intalnirile cu sefii Directiilor Agricole Judetene sa se desfasoare periodic de acum inainte, cel putin o data pe luna.

Sursa: agroinfo.ro

A.M.