Puscarie si amenzi usturatoare pentru scandalagii si petrecareti – proiect de lege!

scandalagii bagati la racoare de politistiBuzoienii care s-au saturat de bormasina vecinului sua de muzica si certurile ce depasesc limitele normale se vor bucura in perioada urmatoare, cand reglementarile privind “linistea si rodinea publica” vor fi “upgradate” printr-un nou proiect de lege. Astfel, cei care fac zgomot intre orele 22:00 - 8:00 si 13:00 - 14:00, desi au fost avertizati de politie, risca inchisoarea, se arata intr-un proiect de lege pus in dezbatere publica, joi, de MAI.

Aceeasi pedeapsa se propune si pentru organizarea de nunti in corturi sau petreceri private in care se utilizeaza “aparatura muzicala la intensitate” si care nu renunta la activitate, dupa ce persoanele in cauza au fost avertizate de politisti.

Tot inchisoare intre 3 luni si 2 ani se propune pentru “tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma”.

Concret, proiectul prevede ca orice persoana care a fost avertizata sa inceteze astfel de activitati, dar care nu renunta ”si prin aceasta tulbura folosinta locuintei locatarilor dintr-un imobil constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani”. Potrivit legii actuale, aceste fapte sunt contraventii si nu infractiuni.

E.S.

SURSA: cdep, protv