FOTO – Veteranul locotenent (rtr.) Aurel MÎNCU sarbatorit în preajma aniversarii a 98 de ani la Buzau
Last Updated on 03/11/2017 by Iulian Gavriluta

veteraniLocotenentul (rtr.) Aurel MÎNCU, din Buzau, împlineste 98 de ani, pe 4 noiembrie 2017.

Longevivul locotenent (rtr.) Aurel MÎNCU a luptat timp de trei ani pe front, fiind marşaluitor între Odessa şi Cehoslovacia.

Faptele din timpul razboiului îi sunt întiparite vii în memorie: Dupa un bombardament greu şi lung, capitanul Negrescu, ieşit din adapost, dupa ce trecuse iadul şi ne faceam prezenţa, am constatat ca încarunţise. Pierderi de vieţi au fost şi la Dalnik, unde s-a amenajat un cimitir al eroilor de peste un hectar, ordonat militareşte, pe grade. Preoţii militari au avut mult acolo de lucru. Pe frontul de rasarit, trebuia, treptat, sa te obişnuieşti cu ideea ca nu toţi mor de batraneţe.

În semn de respect pentru profesionalismul, competenta si energia de care a dat dovada în timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial militarii Garnizoanei Buzau, în colaborare cu Asociaţia Naţionala a Veteranilor de Razboi - filiala Buzau şi Centrul Militar Judetean au sarbatorit o zi speciala pentru locotenent (rtr.) Aurel MÎNCU care a demonstrat ca iubirea de ţara este cea mai nobila virtute.

A fost felicitat de catre comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general de brigada Gheorghita VLAD, preşedintele Asociaţiei Cultului Eroilor Buzau, general de brigada (r) Achim ALSTANI, generalul de brigada în retragere Neculai Enache, presedintele Asociatiei Naţionale a Veteranilor de Razboi - filiala Buzau, colonel ing. Ionel Stoica, comandantul Centrului Militar Judetean si de catre locotenent-colonel Ionel Bratu, comandantul Comenduirii Garnizoanei Buzau.

Veteranului i-au fost daruite, în semn de maxima apreciere, diplome de excelenta, flori, plachete si un tricolor care sa-i pastreze în suflet profunda recunoştinţa a militarilor de azi.

I.G.

 

veterani2