Buzoianul Ardeleanu Cristian, elev la Scoala nr. 11 Buzau, a obtinut locul trei si medalia de bronz la Olimpiada Internationala de Astronomie din China
Last Updated on 03/11/2017 by Iulian Gavriluta

Olimpiada Internationala astronomie 2017Intre 27 octombrie si 4 noiembrie 2017, s-a desfasurat la Weihai, pe Coasta de Est a Chinei, Olimpiada Internationala de Astronomie. Echipa Romaniei, formata din 3 juniori si 4 seniori, se va intoarce duminica 4 noiembrie 2017, la pranz, cu trei medalii de bronz (o medalie la juniori si doua la seniori). Buzoianul Ardeleanu Cristian, elev la Scoala nr. 11 Buzau, a obtinut locul trei si medalia de bronz la juniori.

 

Cum a ajuns acest elev la olimpiada din China? Dupa rezultatele excelente la olimpiadele nationale de matematica si fizica, Cristian, sub pregatirea profesorului de fizica Ilie Danut, de la Liceul Alexandru Marghiloman, a reusit sa obtina premiul 1 la Olimpiada Nationala de Astronomie si Astrofizica si apoi s-a calificat de pe primul loc  la probele de selectie in vederea participarii la aceasta olimpiada internationala de astronomie.

I.G.

Olimpiada Internationala astronomie 2017