REVOLUTIE IN LUMEA TEHNOLOGIE! Proiectul “MESERIASII VIITORULUI VOR LUCRA CU IMPRIMANTA 3D” vine in scolile din Buzau. DEDEMAN si ECDL te invita sa inscrii si scoala TA!
Last Updated on 01/11/2017 by Iulian Gavriluta

Imprimanta 3DIn contextul unei colaborari constante cu Ministerul Educatiei Nationale, avand la baza cardul de colaborare „Educalie pentru Societate Informationala (Nr. 53619/14.09.2011), ECDL ROMANIA isi doreste promovarea si desfasurarea proiectului "MESERIASII VIITORULUI VOR LUCRA CU IMPRIMANTA 3D” in unitatile scolare, prin inspectoratul scolar, avand ca obiectiv general, orientarea invatamantului preuniversitar, inclusiv a celui profesional si tehnologic, „spre noi specializari cu potential de crestere economica asa cum este imprimarea 3D" in vederea imbunatatirii calitatii si adaptarii la evolutia noilor tehnologii.  

Unul din obiectivele specifice ale proiectului il reprezinta realizarea a 10 ”3D Printing Hubs” care ar putea fi localizate in unitati scolare, in acord si cu sprijinul Ministerului Educatiei si Inspectoratele Scolre. Elevii se vor initia in meseriile inovative in special cu cele cele din sfera fabricatiei aditive (imprimare 3D). Selectarea acestor spatii va urmari sustenabilitatea Hub-urilor 3D Printing, in sensul continuarii activitatilor si dupa finalizarea acestui proiect. In acest sens, ECDL ROMANIA a lansat in 2015, cu sprijinul Asociatiei Oamenilor Afaceri din Romania AOAR, un proiect pilot „pro bono” de instruire a liceenilor in utilizarea imprimantelor 3D. In Proiectul “Liceenii invata 3D Printing" a fost pilotat cu deosebit succes si cu sustinerea Ministerului Educatiei Nationale in 3 unitati scolare din Bucuresti (Colegiul Tehnic Mecanic Grivita, Colegiul Tehnic de Arhitectura „I.N. Socolescu”, Colegiul National de informatica „Tudor Vianu”. Ulterior, ECDL ROMANIA a dezvoltat programa si modulul de certificare pentru notiuni de baza in imprimarea 3D, care a fost adoptat la nivel international de catre ECDL Foundation. In luna iulie 2017, s-au inceput demersurile catre Ministerul Educatiei Nationale pentru aprobarea unui optional de nivel national ECDL 3D Printing - Competente digitale in domeniul modelarii 3D si al tehnologiilor de imprimare SD cu sprijinul Ministerului Educatiei, inclusiv un studiu de impact al imprimarii 3D in scolile din invatatamantul preuniversitar, au evidentiat faptul ca atat profesorii cat si elevii manifesta un interes sporit pentru dezvoltarea copetentelor de baza in domeniul tehnologiilor de imprimare 3D.

Prin desfasurarea proiectului "MESERIASII VII'TORULUI VOR LUCRA CU IMPR ANTA 3D”, ECDL ROMANIA continua eformrile pentru accesul la competente digitale reale si instrumente utile pentru provocarile ce decurg din transformarile tehnologice in scolile din Romania, avand la baza un acord de parteneriat comun cu Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania - AOAR si DEDEMAN.ECDL ROMANIA va asigura gratuit toate serviciile de instruire, testare si certificare ECDL , 3D Printing a cadrelor didactice si a elevilor selectati in participarea in acest proiect. DEDEMAN va sustine financiar proiectul pentru activitatile de achizitie a 10 imprimante 3D, pentru premiere concursuri lansate pe parcursul proiectului si pentru promovare a proiectului.

A.D.