AVETI GEAMURI TERMOPAN? Aflati cum trebuiesc reglate in functie de anotimp. Informatii utile care nu ti se spun la instalare
Last Updated on 31/10/2017 by Iulian Gavriluta

Geam termopanGeamurile termopan se mai deregleaza cu trecerea timpului, indiferent de calitate si  reducand din eficienta lor si, cu siguranta, cei care ni le instaleaza nu ne spun despre aceste lucruri extrem de utile.

 

Daca ai observat ca ferestrele locuintei tale nu se mai inchid ca si atunci cand au fost montate si ca se simte curent in jurul lor, inseamna ca au nevoie safie reglate de urgenta. Se inchid mai greu datorita greutatii  si a calarii necorespunzatoare a  sticlei, ramele nu mai pastreaza un unghi de 90 de grade pe partea cu manerul, motiv pentru care canatul atinge ori de cate ori este inchis/deschis geamul. Deschiderile se pot lasa atat de mult incat se creeaza o fanta de pana la 1 cm si este mai greu de reglat. Va veti intreba cum se regleaza ferestrele termopan? Nu este greu, nu va speriati, daca aveti minime cunostinte poti sa reglezi singur ferestrele de termopan.  Reglarea balamalelor, de multe ori nu este suficienta. Cauta bulbul de pe marginea ferestrei si apoi cu ajutorul unei surubelnite ori a unui hexagon, incearca sa-l strangi. Astfel vei regla presiunea. Fa aceasta operatiune la toate geamurile ca sa te asiguri ca toate functioneaza bine. Tot din acest orificiu reglezi geamul pentru vara si pentru iarna. Daca lasi mereu ferestrele in regim de iarna, atunci se va forma o presiune ridicata ce va afecta cauciucul de izolare si il va face sa se degradeze mult mai repede. Daca aceasta strangere nu functioneaza cum ti-ai dorit, incearca sa schimbi garnitura geamului termopan sau sa ungi balamalele ferestrei cu uleiuri speciale. Daca tamplaria s-a miscat vei folosi un imbus ca sa calibrezi ferestrele pe verticala si orizontala. Reglajul se face la balamale si e valabil si pentru ferestrele oscilobatante, recomandasite-ul de specialitate care vine in ajutorul nostru cu aceste sfaturi utile.

Sursa: evz.ro

A.M.