Hotul de la Arhiepiscopie (si alte biserici ) a fost prins! Vezi aici ce a patit

hot bisericiLa acest sfarsit de saptamana, politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au identificat si retinut un barbat in varsta de 33 de ani, din judetul Teleorman, banuit de comiterea a trei infractiuni de furt calificat si tentativa la furt calificat (a dat si spargerea de la Arhiepiscopie).

Din cercetarile efectuate de politisti a reiesit ca in perioada 21 – 23 octombrie a.c., banuitul ar fi patruns prin efractie si in timpul noptii, in incinta a trei lacasuri de cult din municipiile Buzau si Ramnicu Sarat, de unde ar fi sustras mai multe sume de bani.

Pentru probarea activitatii infractionale a banuitului, politistii au efectuat o perchezitie la un imobil din municipiul Galati, ocazie cu care au fost ridicate mai multe bunuri susceptibile ca ar fi fost folosite la comiterea de infractiuni.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala a fost estimat la peste 4 000 de lei.

In urma probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Buzau, fata de banuit a fost dispusa masura retinerii pentru 24 de ore si ulterior a fost luata masura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

Activitatile au fost desfasurate in colaborare cu politisti din cadrul I.P.J. Galati si Braila.

Politistii continua cercetarile pentru documentarea intregii activitati infractionale si recuperarea prejudiciului.

I.G.