O reteta care impresioneaza! Pui umplut cu ficatei, ciuperci si sunculita
Last Updated on 29/10/2017 by Iulian Gavriluta

Pui umplutAtunci cand vrei sa iti impresionezi prietenii si familia cu un preparat deosebit, la ocaziile speciale, incearca aceasta reteta de pui umplut cu ciuperci si ficatei, la cuptor. Iti garantam ca preparatul tau va fi piesa centrala a serii si va atrage privirile tuturor invitatilor de la masa ta.

 

Ingrediente:

  • 1 pui mare,
  • 100 gr sunculita taraneasca afumata,
  • 2 cepe, patrunjel verde,
  • 100 gr ciuperci, 200 gr ficat de pui,
  • 200 ml vin alb sec,
  • sare, piper, delikat.

Mod de preparare:

Se curata puiul, se sterge in interior, se condimenteaza si se lasa 20 de min. Se taie ceapa, se caleste putin si se pune ficatul la foc mic, cand este gata se pun sunculita si ciupercile taiate felii. Se calesc 10 min, se condimenteaza si se pune patrunjel verde taiat marunt. Se ia puiul si se umple cu acest amestec. Se coase, si se pune pe o tava. Legi cu o sfoara picioarele si stropesti puiul din cand in cand cu vin si sosul din tava. Daca vrei, adaugi si cativa cartofi si morcovi taiati pe lungime. Cand sunt gata, tai puiul in patru bucati, il asezi pe farfurii si garnisesti cu ciupercile din interior si cu cartofii copti din tava. Servesti acest pui umplut cu ciuperci, ficatei si sunculita la cuptor alaturi de o salata simpla, de conopida cu porumb. POFTA BUNA!

E.S.